Forestilling
Avgang 2023: Kveldens ubehag
Forestillingen er basert på romanen Kveldens Ubehag, som er debutromanen til nederlandske Marieke Lucas Rijneveld, utgitt i 2018.
"De døde snakker vi ikke om, dem skal vi minnes" – Kveldens Ubehag, Marieke Lucas Rijneveld.
Gjennom øynene til 10 år gamle Jas, følger vi en religiøs familie på deres melkegård, i tiden etter at deres eldste sønn og bror dør i en skøyteulykke, to dager før jul. Tre barn og et foreldrepar blir etterlatt på gården i sorg. Mens mørket og stillheten brer seg imellom dem, forsøker Jas sammen med sine søsken å forstå både døden og seg selv. Boken handler for oss om nødvendigheten av å skape seg et språk. På den bakgrunn har vi forsøkt å skape et scenisk liv til Jas sin fortelling og til det vi gjenkjenner i oss selv.
Medvirkende
Skuespillere og dramatisering: Jakob Stabell, Natalie Grøndahl Tangen, Nora Frølich (3. år bachelor skuespillerfag)
Regi, dramatisering og scenografi: Nanna Bruun (2. år bachelor regi)
Koreografi og assisterende regi: Arian Jenssen, Johannes Gudbrandsen-Stavland (2. år bachelor samtidsdans), Kajsa Jacobsen (2. år bachelor jazzdans)
Kostymer og masker: Molly Larsson Raak (2. år bachelor kles- og kostymedesign)
Lysdesigner: Inger Johanne Byhring
Komposisjon og musikk: Jakob Stabell (live-musikk, soundscapes, kor-arrangementer og coversang), Arian Jenssen (I killed my hamster), Natalie Grøndahl Tangen (audio-spill)
Lydkonsulent: Olaf Stangeland
Rekvisitter: Ida Lome Breivik
Scenemester: Marius Arne Larsen
Veileder regifag: Mads Thygesen og Hans Henriksen
Veileder skuespillerfag: Espen Klouman Høiner
Vi vil rette en stor takk til Torstein Alm for å vise oss rundt på sin melkegård, til Ledende studentprest (UiO) Anne Anita Lillebø for å gjøre oss klokere på gudsbilder og sorgprosesser, og ikke minst takk til den norske oversetter av Kveldens Ubehag, Hedda Vormeland, for oppmuntring, samtaler om boka og den flotte norske teksten.
Læringsmål 3. år skuespillerfag
I Skuespillerfag 3 skal skuespillerutdanningens forskjellige ferdigheter integreres i arbeidet, og bidra i utforming av en eller flere teaterforestillinger med klare kunstneriske ambisjoner og det inneholder alltid et element av dybdearbeid. Med dybdearbeid menes et utgangspunkt for utvikling av forestillingen som er tydelig og avklart, og som det trengs tid og fokus for å trenge inn i.
Studenter på 3. året bachelor skuespillerfag og 2. året bachelor regi viser fire arbeider med utgangspunkt i prosaverkene Stjernens time av Clarice Lispector, Himmelrike og helvete av Jon Kalman Stefansson, Kveldens Ubehag av Marieke Lucas Rijneveld, samt ulike tekster av bl.a Lars Norén, Joe Penhall avisartikler og selvskrevet materiale i KUNST - ig. Studentene har arbeidet med sceniske utfordringer forbundet med iscenesettelse av prosa som det viktigste læringsmål for perioden. Visningene er sceniske realiseringer av dette arbeidet. Velkommen!
Det er mulig å se de fire visningene etter hverandre, men det må bestilles billett til hver enkelt visning. Se mer informasjon, tider og billettbestilling for hver av de fire visningene: