Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 117, Firefox (Android) 118, Android WebView 117, Chrome 117, Chrome 116, Chrome 115, Chrome 114, Chrome 109, Edge 117, Edge 116, Firefox 118, Firefox 117, Firefox 91, Firefox 78, Safari/Chrome (iOS) 17.0, Safari/Chrome (iOS) 16.6, Safari/Chrome (iOS) 16.3, Safari/Chrome (iOS) 16.1, Safari/Chrome (iOS) 15.6-15.7, Opera Mobile 73, Opera 103, Opera 102, Opera 101, Safari (MacOS) 17.0, Safari (MacOS) 16.6, Safari (MacOS) 15.6, Samsung 22, Samsung 21

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

Forestilling

Avgang 2023: Stjernens time

Avgang 2023: Stjernens time

Stjernens time er en dramatisering av romanen ved samme navn, skrevet av forfatter Clarice Lispector.

Romanen er hennes siste verk, og utkom posthumt i 1977. Lispector ble født i Ukraina i 1920 og flyktet med sin jødiske familie til Brasil der de bosatte seg i den nord-østlige delen av landet, som også er fødestedet til de to sentrale karakterene i romanen - den ene en forfatter, den andre en ung maskinskriverske.

Lispector bruker perspektivet til denne forfatterkarakteren til å fortelle historien om den unge maskinskriversken, og ved å leke med forholdet mellom de to skaper hun et spill der skillet mellom karakter og forteller nærmest utviskes, og fortellerens skjebne flettes inn i hovedkarakterens historie. Parallellene mellom Lispector sin egen historie og karakterenes omstendigheter gjør det også tydelig at hun innskriver mye av seg selv i verket og oppløser på et vis skillet mellom liv og virke, noe som blant annet antydes ved at hun på sitt dødsleie skal ha beskyldt sin sykepleier for å ta livet av hennes hovedkarakter.

Denne historien foregår under en unntakstilstand og offentlig oppstandelse. Det handler om en uferdig bok fordi den mangler svar. Dette svaret som jeg håper noen i verden vil gi mer. Dere? Denne historien er i farger for i alle fall å ha litt luksus, for det skal Gud vite at jeg trenger. Amen for oss alle.
Denne historien vil resultere i din forvandling til en annen person.
Du rare skapning som stjeler fjes og tanker.
Du min tåredryppende ukebladsfortelling.
Du viss skjebne er uløselig flettet sammen med en gul Mercedes som står i hjørnet på scene 6 på Kunsthøgskolen i Oslo.

Medvirkende

Skuespillere: Emma Nymann, Ulrik Græsli (3. år bachelor skuespillerfag)
Regi: Lasse Lilleng (2. år bachelor regi)

Scenografi: Trym Flikke
Lys: Adrian Pontier
Kostymedesign: Signe Vasshus og Hedda Simonsen Lund
Lyd: Olaf Stangeland
Rekvisitter: Kikki Norén Løwgren
Smed: Atle Berger Martin
Verksmester: Anders Hamre
Scenemester: Marius Arne Larsen
Teknisk produsent: Kjetil Skåret 

Veiledere: Hans Henriksen og Espen Kloumann Høiner

Læringsmål 3. år skuespillerfag

I Skuespillerfag 3 skal skuespillerutdanningens forskjellige ferdigheter integreres i arbeidet, og bidra i utforming av en eller flere teaterforestillinger med klare kunstneriske ambisjoner og det inneholder alltid et element av dybdearbeid. Med dybdearbeid menes et utgangspunkt for utvikling av forestillingen som er tydelig og avklart, og som det trengs tid og fokus for å trenge inn i.

Studenter på 3. året bachelor skuespillerfag og 2. året bachelor regi viser fire arbeider med utgangspunkt i prosaverkene Stjernens time av Clarice Lispector, Himmelrike og helvete av Jon Kalman Stefansson, Kveldens Ubehag av Marieke Lucas Rijneveld, samt ulike tekster av bl.a Lars Norén, Joe Penhall avisartikler og selvskrevet materiale i KUNST - ig. Studentene har arbeidet med sceniske utfordringer forbundet med iscenesettelse av prosa som det viktigste læringsmål for perioden. Visningene er sceniske realiseringer av dette arbeidet. Velkommen!

Det er mulig å se de fire visningene etter hverandre, men det må bestilles billett til hver enkelt visning. Se mer informasjon, tider og billettbestilling for hver av de fire visningene:

Himmelrike og helvete

Kveldens ubehag

Stjernens time

KUNST - ig