Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 117, Firefox (Android) 118, Android WebView 117, Chrome 117, Chrome 116, Chrome 115, Chrome 114, Chrome 109, Edge 117, Edge 116, Firefox 118, Firefox 117, Firefox 91, Firefox 78, Safari/Chrome (iOS) 17.0, Safari/Chrome (iOS) 16.6, Safari/Chrome (iOS) 16.3, Safari/Chrome (iOS) 16.1, Safari/Chrome (iOS) 15.6-15.7, Opera Mobile 73, Opera 103, Opera 102, Opera 101, Safari (MacOS) 17.0, Safari (MacOS) 16.6, Safari (MacOS) 15.6, Samsung 22, Samsung 21

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

Brukernavn og passord

Som student ved Kunsthøgskolen i Oslo får du et eget brukernavn og passord. Dette gir deg tilgang til flere av våre IT-systemer. 

Brukarkonto

 • 14 dager før studiestart kan du aktivere IT-kontoen din og få tilgang til skolens IT-tjenester.

 • Studenter med norsk personnummer:
  Gå til https://selvbetjening.khio.no/ , klikk på "Aktiver konto" og legg inn etternavnet ditt og norsk personnummer. Du vil få tilsendt en SMS med passkode for å aktivere IT-kontoen din.

 • Studenter uten norsk personnummer:
  Gå til https://passwordreset.microsoftonline.com/ og velg "Glemt passord". Du vil få tilsendt en SMS med engangspassord. Brukarnavn er studentnummeret ditt pluss @khio.no (eks. 999999@khio.no)

 • Opptil 24 timer etter at du har aktivert brukerkontoen din kan du logge inn på og bruke høyskolens datasystemer og plattformer

Har du problemer med eksisterende konto?

 • Gå til https://passwordreset.microsoftonline.com/ og velg "Glemt passord". Du vil få tilsendt en SMS med engangspassord..
 • Dersom du har byttet telefonnummeret i det siste, blir pin-koden sendt til det gamle nummeret. Nytt telefonnummer må registreres i det administrative systemet på KHiO. Ta kontakt med studentweb@khio.no til å få hjelp med dette.
 • Har du fortsatt problemer så kom innom IT i servicesenteret ved resepsjonen eller send e-post til service@khio.no

E-post, Office 365 og Filesender

E-posten din ligger i Office 365-skyen. Slik setter du opp din studentmail (e-post i Outlook), bruker lagringstjenesten, OneDrive, og sender store filer med Filesender.

E-post

Alle studentar får tildelt ein e-postkonto i Office365-skyen (portal.office.com). Brukarnavn er studentnummeret ditt pluss @khio.no (eks. 999999@khio.no). Passordet har du valt når du aktiverte kontoen på selvbetjejning.khio.no ).

Informasjon om studier og anna som er viktig for din studiekvardag vil bli sendt til denne e-postkontoen.


Automatisk videresending til privat e-post adresse

Kunsthøgskolen har ikkje anledning til å bruke di private e-postadresse til distribusjon av informasjon. Du kan derimot få e-post frå KHiO automatisk vidaresendt til di private adresse.Skjult tekst

Du er selv ansvarlig ved å ta dette i bruk. IT understreker at dette er noe du styrer og har ansvaret for selv. E-postadressen du legger inn må være helt korrekt, og ved endring av privatadresse må du selv huske å oppdatere adressen.

Du kan legge inn automatisk videresending på følgende måte:

 • Logg på e-posten med KHiO-brukernavn og -passord.
 • Klikk på Innstillinger/settings oppe til høyre
 • Søk "videresending" i søkefeltet.
 • Klikk start videresending og angi en e-post adresse.

Vær oppmerksom på følgende hvis du bruker skylagring i Office365
 • Kontoen din/det du har lagra i skya blir automatisk sletta 60 dagar etter du har fullført graden din på høgskulen. Du må derfor berre bruke skylagringa til å jobbe med arbeidskopiar av dokument. Endeleg ferdige dokument må du alltid lagre på maskina di.
 • Du kan ikkje lagre sensitive personopplysingar eller anna fortruleg informasjon i skytenesta.

Sende store vedlegg med Filesender

Den totale størrelsen på vedlegg via vanlig e-post er 20 MB. Vil du sende større filer så kan du benytte Filesender. Da unngår du også at innboksen fylles opp.


Treng du hjelp? Gå innom IT-service-kontoret vis-à-vis resepsjonen eller send e-post til service@khio.no.

WiFi (trådløst nett)

Hvordan logger du deg på trådløsnettet? Hvilket nettverk velger du som student og hvordan kan gjester komme på nett?

 • Ansatte og studenter skal koble seg til nettverket som heter EDUROAM

Gjester: For KHIO-guest skal man koble på med sine private kontoer (Google, Facebook, Microsoft), eller mottar en påloggingskode til privat e-post.

Påloggingsnavn er på formatet brukernavn@khio.no

Om man får problemer etter å ha byttet passord, så må man slette/glemme det eksisterende eduroam-nettverksoppsettet på sin PC/MAC/Mobil før man forsøker å koble til på nytt.

Canvas

Canvas er den digitale læringsplattformen på KHiO. Her får du informasjon fra lærere og avdeling om undervisning, innleveringer og annet.

Husk! For å få tilgang til emnene dine i Canvas må du først semesterregistrere deg i Studentweb.

Logge inn

Logg deg inn i Canvas  med ditt vanlige brukernavn og passord (Feide-pålogging).

Hvis «tilhørigheten» ikke er Kunsthøgskolen i Oslo må du klikke på «Endre» og velge Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO). 

Problemer med innlogging?

 • Aktivere IT-konto: Du kan ikke logge inn (verken i Canvas eller i andre systemer) før du har aktivert IT-kontoen din. For å aktivere IT-kontoen må du ha brukernavn og aktiveringspassord. Denne informasjonen får du tilsendt i starten av august. Det kan ta opptil 24 timer etter du har aktivert IT-kontoen før du kan logge inn i Canvas.
 • Tilgang til emner: For å få tilgang til dine emner i Canvas må du gjennomføre semesterregistrering på begynnelsen av hvert semester i Studentweb
 • Glemt passord: Gå til https://passwordreset.microsoftonline.com/

Laste ned Canvas Student-appen

Du bør laste ned appen, slik at du holder deg oppdatert på aktiviteter i Canvas. 

Første gang du logger deg på blir du bedt om å legge inn skolen din i et felt som heter «Find your school or district». Du finner Kunsthøgskolen i Oslo ved å skrive «khio» i søkefeltet.

Logg på med vanlig brukernavn og passord (Feide-pålogging) også i appen.

Tilgang til Canvas når du fullfører eller slutter på studiet

Som student ved KHiO har du tilgang til Canvas frem til den dagen du fullfører ditt studium og sluttdokumentasjon (vitnemål/karakterutskrift) utstedes. Da får du status som fullført og vil ikke lenger ha tilgang til Canvas. Studenter som slutter av andre grunner vil også miste tilgangen til Canvas når dette er registrert.

Ønsker du å laste ned materiale fra Canvas må du derfor gjøre dette før du fullfører eller slutter på ditt studieprogram.

Canvas-informasjon og opplæringsvideoer på nett

For introduksjon til bruk av Canvas gå til http://no.guides.instructure.com/.

Du kan også bruke de engelske sidene https://community.canvaslms.com. Klikker du deg inn på Canvas Guides finner du opplæring som er rettet spesielt mot deg som student.

Trenger du fortsatt hjelp med Canvas?

Hvis du har spørsmål om Canvas, send en mail til canvas@khio.no og vi vil hjelpe deg så raskt som mulig.

Studentweb

Du logger deg på Studentweb via Feide, med brukernavnet og passordet ditt. Dersom du ikke har dette, logger du inn med fødselsnummer og PIN-kode eller med ID-porten.

Logg på Studentweb.

I Studentweb finn du følgende informasjon:

Profil

Oppe til høyre finner du profilen din. Her kan du:

 • oppdatere kontaktinformasjonen din
 • logge ut

Betaling

Her finner du betalingsinformasjon for semesteravgift.

Studium

Under dette menypunktet finner du utdanningsplanen din.

Aktive emne

Her ser du til hvilke emne du er undervisnings- og vurderingsmeldt til. Vurderingsmeldt vil si at du er oppmeldt til eksamen.

Her finner du også eksamensinformasjon som f.eks.eksamensdatoer.

Resultat

Her finner du eksamensresultater. Du finner også informasjon om data som er rapportert inn til Lånekassen.

Dokument

Her kan du se e-poster sendt fra høgskolen.

Bestilling

Her kan du bestille karakterutskrift, semesterkvittering og stadfesting av studentstatus.

Zoom

Zoom er det foretrukne verktøyet for digital undervisning ved KHiO.

Zoom fungerer på alle plattformer, operativsystemer og nettlesere. 

Pålogging (med KHiO-brukernavn og passord)

Utskrift og kopiering

Hvordan installere skriveren

Macbook

 1. Last ned printix her: https://kunsthogskolen.printix.net/download (brukernavn og passord den spør om under installasjonen er det du benytter for å logge på Macbooken din)
 2. Deretter installerer du Printix ved å kjøre skriptet i FINDER. (Dersom du får beskjed om at det er fra en ukjent utgiver må du trykke ctrl samtidig som du klikker på fila i FINDER) Brukernavn og passord den spør om under installasjonen er det du benytter for å logge på Macbooken din.
 3. Du får etter hvert beskjed om å logge på Printix. Velg «Sign in with Microsoft». Da er det vanlig brukernavn@khio.no og passordet du bruker på e-post/nettverk på skolen.
 4. Du har nå fått en ny skriver på Mac-en (Print anywhere (Printix))

Windows

Maskiner som skolen har satt opp skal normalt ha «Print Anywhere (Printix)»-skriveren ferdig installert (om den mangler følger du samme prosedyre som for MAC). Du må også på windows logge på med «Microsoft account».

Hvordan hente utskriften på skriveren

For å hente utskriften må du laste ned appen PRINTIX på mobilen din fra Apples app store (iPhone) eller Google Play (Android). Når du logger på PRINTIX på telefonen så er det så er det «Sign in with Microsoft» du skal velge. Da er det vanlig brukernavn@khio.no og passordet du bruker på e-post/nettverk på skolen.

I Printix-app på telefonen (OBS! Ikke nettleseren, men PRINTIX-appen): Trykk på dokumentet på lista på telefonen og velg «Skann» og rett så mobilkamera mot QR-koden som er klistret på skriveren.

Prisar

Arktype Farger/S/H Pris
A4 Svart/kvit 0,15 kr
Farge 0,25 kr
A3 Svart/kvit 0,25 kr
Farge 0,50 kr
A4, A3 Skanning Gratis

Studentar får faktura kvartalsvis om ein har gått over gratiskvota (50 kr/mnd). Betalingsordninga inneber at studentane betalar ein del av utgiftene til maskiner, vedlikehald, toner og papir. Prisane er på line, eller under dei fleste andre høgskular. Løysinga er etablert på alle skrivarar.

Treng eg eiga datamaskin?

Kunsthøgskolen i Oslo forventar at du har tilgang til ein egen bærbar pc eller mac.

Det er trådlaust nettverk over heile skulen, og mykje av undervisninga er lagt opp slik at det er ein fordel om studentane kan nytte eiga maskin.

Det vil kun være avgrensa tilgang til maskiner ved høgskulen for studentar som ikkje har eiga maskin. Dei fleste bærbare maskiner er dimensjonert for å klare relativt tunge program, men viss du skal skaffe deg ei ny maskin bør du forsikre deg om at ho er rett dimensjonert i høve til programvare som ditt studium nyttar.

For pc er Windows 11 å føretrekkje. Det er eit krav at maskinen har antivirusprogram installert og at antivirusprogrammet jamleg blir oppdatert.

Informasjonssikkerhet

Datadisiplinerklæringen beskriver hvilket ansvar du som student har for å følge gode datasikkerhetsrutiner. Erklæringen må godtas før man kan begynne å bruke IT-tjenester ved skolen.

Dokumentet Sikkerhetspolicy for informasjonssikkerhet beskriver i større detalj policy for IT- og informasjonssikkerhet, og er det styrende dokumentet for informasjonssikkerhet for hele Kunsthøgskolen.