Spesialisering 2 - dramaturgi
Kort beskrivelse av emnet
Spesialisering II bygger videre på ferdigheter og kunnskaper du har tilegnet deg i ditt valgte spesialiseringsområde. Som i Spesialisering 1 er disse læringsmålene i samsvar med de overordnede målene for programmet, som tar sikte på å dyrke allsidige, innovative og reflekterende teater- og operakunstnere. Samlet sett har spesialiseringen som mål å gi deg en fleksibel og personlig tilnærming til læring som samsvarer med dine kunstneriske ambisjoner og mål.
DRAMATURGI II: Bygger på kunnskap og ferdigheter oppnådd i det første året og dykker dypere inn i kompleksiteten i håndverket. Emnet vil fokusere på å utvikle evnen til å tenke kritisk, kreativt og selvstendig som dramaturg, herunder evne til å styre prosjekter og ta lederskap i dramaturgiske prosesser. Du kan spesialisere seg i et bestemt område av dramaturgi, for eksempel kunstnerisk utvikling, institusjonell dramaturgi, eller teoretisk dramaturgi, og å utforske skjæringspunktene mellom dramaturgi og andre felt (Studenter av CDPR er pålagt å ta emnet i dramaturgi II).
Læringsutbytte for emnet
Etter å ha fullført emnet vil du kunne:
- Bruke og undersøke avanserte kunstneriske metoder og teknikk i spesialiseringen din for å skape nyskapende og virkningsfullt kunstnerisk arbeid
- Lede og samarbeide effektivt med andre i utarbeidingen og utførelsen av kunstnerisk arbeid, i komplekse og krevende faglige sammenhenger
- Effektivt kommunisere rundt og reflektere over dine ideer og meninger om ditt kunstneriske arbeid, vise en reflektert og selvstendig tilnærming til dine kunstneriske prinsipper, tanker og overbevisning, og ta imot tilbakemeldinger fra medstudenter og fagpersoner.
- Utdype din kunnskap og forståelse av sosiale, kulturelle og politiske sammenhenger og samspill for din spesialisering, og kritisk vurdere kunstnerens rolle i disse sammenhengene.
Undervisning og læringsformer
Gjennom workshops og studio-baserte prosjekter vil du jobbe med ulike metoder mot et resultat som oppstår gjennom kollektivt arbeid. Du vil lære metoder for kollektiv evaluering i kombinasjon med forståelse for ditt eget arbeidsområde. Emnet skal utfordre og utvide kompetansen til den enkelte students fordypning i et kollektivt arbeid.
Arbeidskrav er:
Aktiv deltakelse og obligatorisk oppmøte til faste tider for undervisning, veiledning, gruppearbeid, diskusjonsforum og emne. Innlevering og presentasjon av obligatoriske emneoppgaver til fastsatte frister.
Vurdering
Vurderingen av dette emnet vil omfatte evaluering av porteføljen din og evnen til å demonstrere dine kunnskaper og ferdigheter i praktiske og teoretiske sammenhenger. Emnet vurderes med bestått/ikke bestått.