Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 117, Firefox (Android) 118, Android WebView 117, Chrome 117, Chrome 116, Chrome 115, Chrome 114, Chrome 109, Edge 117, Edge 116, Firefox 118, Firefox 117, Firefox 91, Firefox 78, Safari/Chrome (iOS) 17.0, Safari/Chrome (iOS) 16.6, Safari/Chrome (iOS) 16.3, Safari/Chrome (iOS) 16.1, Safari/Chrome (iOS) 15.6-15.7, Opera Mobile 73, Opera 103, Opera 102, Opera 101, Safari (MacOS) 17.0, Safari (MacOS) 16.6, Safari (MacOS) 15.6, Samsung 22, Samsung 21

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

Foto: Øystein Thorvaldsen
Foto: Øystein Thorvaldsen

CNC

CNC-verkstedet. Foto: Øystein Thorvaldsen
CNC-verkstedet. Foto: Øystein Thorvaldsen

CNC er en fellesbetegnelse på en variert gruppe datastyrte produksjonsverktøy og roboter. Kunsthøgskolen har for tiden tilbud om fres og laserkutter.

Laserskjæreren kan gravere og skjære i et bredt utvalg av materialer slik som papp, lær og tekstiler, tynt tre og mdf, samt en rekke plastmaterialer. Laseren har en arbeidsflate på 100x70cm og kan brukes av studenter og ansatte etter gjennomført sikkerhetskurs.

CNC-fresen er en 3-akset bordfres med vakuumbord dimensjonert for standard finér- og MDF-plater. Den er velegnet både for utskjæringer i platematerialer som plast, aluminium, MDF og finér, og kan også jobbe med tredimensjonale utfresinger av begrenset størrelse i disse materialene samt forskjellige skum- og isopormaterialer.

Bruk av CNC-fresen betales per tidsenhet. Prislisten finnes hos verksmester.

 • Mer info om maskinene, priser og preparering av filer finnes her .

Verksmester

Erik Wester
Tlf. 97 72 42 16
erikwest@khio.no

Åpningstider

 • Verksmester er til stede torsdag, fredag og hver annen onsdag fra 09:00 til 16:00
 • Timeplan i TimeEdit

Bruk av verkstedet

 • Alt arbeid går via verksmester. Studentene kan ikke bruke maskinen på egenhånd.
 • For å bestille tid send mail til erikwest@khio.no.
 • Introduksjonskurs avtales med programansvarlig. 

Modell og prototype

Modell- og prototypeverkstedet. Foto: Øystein Thorvaldsen
Modell- og prototypeverkstedet. Foto: Øystein Thorvaldsen

I dette verkstedet kan man undersøke treets dynamiske og statiske muligheter. Her finnes fasiliteter som kan bearbeide tre til alle mulige og særlige behov. Verkstedets styrke ligger i det tradisjonelt funderte håndverket i kombinasjon med bruk av moderne kompositt- og limkonstruksjoner.

Verksmester

Sølve Sand Venås
Tlf. +47 907 42 994
solvvena@khio.no

Åpningstider

 • Verksmester er til stede mandag til fredag fra 09:00–15:30
 • Verkstedet er åpent i skolens åpningstider alle dager. Maskinverkstedet kan kun benyttes av studenter som har gjennomgått sikkerhetskurs.
 • Timeplan i TimeEdit

Sikkerhetskurs i maskinverksted

 • Fem dagers sikkerhetskurs. Påmelding via programansvarlig
 • Studenter må ha egnet arbeidstøy og vernesko