Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 117, Firefox (Android) 118, Android WebView 117, Chrome 117, Chrome 116, Chrome 115, Chrome 114, Chrome 109, Edge 117, Edge 116, Firefox 118, Firefox 117, Firefox 91, Firefox 78, Safari/Chrome (iOS) 17.0, Safari/Chrome (iOS) 16.6, Safari/Chrome (iOS) 16.3, Safari/Chrome (iOS) 16.1, Safari/Chrome (iOS) 15.6-15.7, Opera Mobile 73, Opera 103, Opera 102, Opera 101, Safari (MacOS) 17.0, Safari (MacOS) 16.6, Safari (MacOS) 15.6, Samsung 22, Samsung 21

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

Stofftrykk. Foto: Øystein Thorvaldsen
Stofftrykk. Foto: Øystein Thorvaldsen

Vev

Vev

Vevsalen har et stort utvalg vevstoler, garnlager og fargeri. Det er mulig å spinne sitt eget garn på rokker, farge garnet i fargeriet og veve på små og store billedvever, bordvever, datastyrte flatvever og den digitale jaquardveven TC-1. Det finnes også symaskiner og en broderimaskin, og store bordflater for å jobbe på.

Verksmester

Arna Kristine Lund-Johnsen
Tlf. +47 474 15 986
arnalund@khio.no

Åpningstider

Kurs

 • Kurs arrangeres i samarbeid med den enkelte avdeling.
 • Studenter med erfaring og kunnskap fra tidligere kan kontakte verksmester direkte.

Stofftrykk

Stofftrykk

Stofftrykkverkstedet har flere store trykkebord, inkludert et bord med vogn for rapporttrykking. Det finnes rikelig med silketrykkutstyr, blant annet silketrykkrammer, belysningsbord, spylevasker, høytrykkspyler, tørkeskap, A2 blekkskriver for film, og halvautomatisk håndbord.

I tillegg finnes det en digital storformat tekstilprinter, A3-skanner, fargelab, fikseringsutstyr for damp, et stort skap for tørrfiksering, lysbord, sy- og overlockmaskin, pressebord, transferpresser, et eget rom for å arbeide med sterke syrer og baser, et arkiv med prøver av trykk, og et materiallager med godt utvalg stoffkvaliteter til trykk, farger og kjemikalier.

Vaskeriet har store skyllekummer, både industri- og husholdningsvaskemaskin, industritørketrommel, tørkeskap, sentrifuge, og en hollender (til å lage papirmasse).

Verksmester

Magdalena Kotkowska
+47 967 01 969
magdkoth@khio.no

Åpningstider

Sikkerhetskurs

 • Tre timers kurs. Opplæring for tilgang til stofftrykkverkstedet
 • Påmelding på mail til verksmester.

Søm

Søm

Sømverkstedet har en stor maskinpark med både husholdningsmaskiner og spesialiserte industrimaskiner innenfor søm- og presseteknikk: Industrielle rettsømsmaskiner og sikksakk- og blindstingsmaskiner, industrielle overlockmaskiner, industrielt presseutstyr, faldemaskin, møbelsømmaskiner, skomakermaskin, sveisemaskin og knapphullsmaskin.

Verksmester

Jennie Steen
+47 406 06 562
jennstee@khio.no

Åpningstider

Sikkerhetskurs

 • 1 dags kurs
 • Påmelding via programansvarlig

Strikk

Strikk

Strikkeverkstedet er utstyrt for å kunne kommunisere med tekstil- og trikotasjeindustrien. Det finnes blant annet to digitale strikkemaskiner, tolv håndstrikkemaskiner og annet produksjonsutstyr som dampere, overlockere og linkere. På strikkeverkstedet kan man produsere tekstiler til for eksempel klær eller møbler.

Verksmester

Dagfinn Sigridson Skoglund
Tlf. 91 64 05 69
dagfskog@khio.no

Åpningstider

Sikkerhetskurs

 • 3-5 dagers kurs
 • Påmelding via programansvarlig

Fargeriet

På fargeriet kan du jobbe med kjemisk innfarging av vegetabilske eller animalske fibrer, eller du kan jobbe med plantefarging.

Verksmester

Arna Kristine Lund-Johnsen
Tlf. +47 474 15 986
arnalund@khio.no

Åpningstider

 • Verksmester er til stede mandag, tirsdag og fredag fra 09.00-15.00. Verksmester har kontor på vevverkstedet.
 • Studenter med gjeldende kurs har tilgang i skolens åpningstider alle dager fra 06:00 – 24:00.
 • Timeplan i TimeEdit