Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 117, Firefox (Android) 118, Android WebView 117, Chrome 117, Chrome 116, Chrome 115, Chrome 114, Chrome 109, Edge 117, Edge 116, Firefox 118, Firefox 117, Firefox 91, Firefox 78, Safari/Chrome (iOS) 17.0, Safari/Chrome (iOS) 16.6, Safari/Chrome (iOS) 16.3, Safari/Chrome (iOS) 16.1, Safari/Chrome (iOS) 15.6-15.7, Opera Mobile 73, Opera 103, Opera 102, Opera 101, Safari (MacOS) 17.0, Safari (MacOS) 16.6, Safari (MacOS) 15.6, Samsung 22, Samsung 21

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

Sånn er det å studere på Kunsthøgskolen

Sånn er det å studere på Kunsthøgskolen

Det nærmer seg studiestart! Er du ny student på Kunsthøgskolen i Oslo og lurer på hvordan det er å gå her? Skolens fem hundre studenter har like mange forskjellige historier om hvordan det er å være del av skolen. Her er seks av dem.

Henrik Eilif Borge, Teaterhøgskolen

– Den dagen jeg fikk beskjeden om at jeg var kommet inn: Det var en fantastisk dag, sier Henrik Eilif Borge, som før sommeren tok bachelor på Teaterhøgskolen, som en av åtte studenter.

Les hans historie her!

Malin Bülow, Kunstakademiet

– Kunstakademiet byr på enormt med plass, fantastiske verksteder, og en åpen og hjelpsom atmosfære. Jeg har utviklet meg veldig i løpet av den tiden jeg har vært her. Og ikke minst har jeg blitt helt avhengig av de flotte verkstedene – og det er jo baksiden av medaljen: at jeg er blitt så godt vant, nå som jeg skal stå på egne ben, sier Malin Bülow etter å ha fullført master på Kunstakademiet.

Les hennes historie her!

Geir Baldersheim Leirvåg, Balletthøgskolen

– Miljøet her er fantastisk, og vi får utruleg god oppfølging i små klassar. Det har alltid vore draumen å gå på denne skulen, alltid vore draumen å bli dansar. Skulen levde opp til forventingane. Eg er klar til å jobbe som dansar no! seier Geir Baldersheim Leirvåg etter å ha gjennomført bachelor på Balletthøgskolen.

Les hans historie her!

Sven Roald Undheim, Kunst og håndverk

Jobbe hardt, og ta ansvar for eget studieløp, er rådene fra Sven Roald Undheim, som er ferdig med fem års studier på Kunst og håndverk. - Jeg tror man vil finne folk som har den samme innstillingen til arbeidet som en selv, det er alltid noen som er som deg her, sier han.

Les hans historie her!

Sara Gretteberg, Design

– Eg hadde ikkje trudd eg skulle utvikle meg så mykje som designar, ja, at eg skulle få ein så stor teoretisk base for arbeida mine i tida framover, og bli så reflektert og rotfesta i virket mitt, seier Sara Gretteberg, som no er utdanna møbel- og interiørdesignar.

Les hennar historie her!

Marcela Randem, Operahøgskolen

Marcela Randem (23) har pushet sine egne grenser på årsstudiet på Operahøgskolen.

- Du kan sprekke og gå feil vei av scenen. Det er ikke så farlig! Det er en skole og vi skal lære, sier hun.

Les hennes historie her!