KHiO blir partnerskole med Prix de Lausanne
KHiO blir partnerskole med Prix de Lausanne

KHiO blir partnerskole med Prix de Lausanne

Avdeling Dans ved Kunsthøgskolen er utpekt til ny partnerskapsskole med Prix de Lausanne, verdens fremste konkurranse og nettverk innen klassisk ballett.

En stor faglig ankerkjennelse

Parallelt med at KHiO blir en av tre nye partnerskoler er Nasjonalballetten gitt status som ett av tre nye partnerkompanier.

Det er et selebert selskap med partnerskoler KHiO nå blir en del av med Vaganova Ballet Academy, The Royal Ballet School, London, École de danse de l’Opéra National de Paris og Acadédie Princesse Grace of Monaco som noen av de mest kjente. Se oversikt over partnerskoler her.

I tillegg til å oppdage framragende nye dansetalenter er en del av det faglige nettverkssamarbeidet å kunne tilby dansetalenter utdanning ved en skole i et annet land samt å medvirke til at nyutdannede dansere får jobbtilbud ved et dansekompani.

The Prix de Lausanne

The Prix de Lausanne er en årlig internasjonal dansekonkurranse innen klassisk ballett, stiftet i 1973. Konkurransen er åpen for unge dansere av alle nasjonaliteter mellom 14 og 19 år som ennå ikke har blitt profesjonelle. Unge dansere sender en video til Lausanne og denne blir bedømt av en komité som velger ut deltakerne til selve konkurransen.

I 2018 avholdes konkurransen for 46. gang.28. januar - 4. februar 2018 møtes 75 unge talenter fra hele verden, konkurrerer og blir vurdert av en fagjury når de opptrer i en klassesituasjon og individuell sceneperformance.

Helena Byrt, 3. år bachelor klassisk ballett ved KHiO og Gabriel Norum Gudim, Ballettskolen, Den Norske Opera og Ballett, representerer Norge.

Les også:
06.11.17 Heim med kofferten full av gull
26.01.17 Ballettstudent plukket ut til prestisjekonkurranse
27.01.16 Ballettstudent i Prix de Lausanne