Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 117, Firefox (Android) 118, Android WebView 117, Chrome 117, Chrome 116, Chrome 115, Chrome 114, Chrome 109, Edge 117, Edge 116, Firefox 118, Firefox 117, Firefox 91, Firefox 78, Safari/Chrome (iOS) 17.0, Safari/Chrome (iOS) 16.6, Safari/Chrome (iOS) 16.3, Safari/Chrome (iOS) 16.1, Safari/Chrome (iOS) 15.6-15.7, Opera Mobile 73, Opera 103, Opera 102, Opera 101, Safari (MacOS) 17.0, Safari (MacOS) 16.6, Safari (MacOS) 15.6, Samsung 22, Samsung 21

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

En svært visuell eksamen

En svært visuell eksamen

AVGANG 2016: Det blir visuell kunst og design fra 36 masterstudenter ved Design og Kunst og håndverk når den store felles avgangsutstillingen åpner fredag 3. juni kl 18 på Kunsthøgskolen i Oslo. Utstillingen er åpen for alle!

–I år har Kunsthøgskolen i Oslo en felles avgangsutstilling for masterstudenter i visuell kunst og design. Det viser vår felles tro på våre fags avgjørende betydning for mennesker og samfunn. Det er en stor glede å koble studenter, øvrig fagmiljø, bransje og publikum ved en begivenhet som avgangsutstilling, Karianne Bjellås Gilje, dekan for Design.

Skolens utstillingslokaler vil fylles av kunst- og håndverks- og designarbeider fra 36 masterstudenter. De to årene med fordypning som utgjør masterstudiet, blir kronet med en utstilling som utgjør eksamen for studentene, og samtidig markerer overgangen til et liv som selvstendig kunstner og designer. Det blir kles- og kostymedesign, møbel, interiørarkitektur, grafisk design og illustrasjon, og kunst- og håndverksarbeider innen et bredt spekter av teknikker, innen masterprogrammene kunst i offentlige rom og medium- og materialbasert kunst.

–Denne masterutstillingen har sitt opphav i et møte mellom individuelle kunstnere og verk som på hver sin måte understreker de mange forskjellige praksisene som utgjør, utfordrer og redefinerer hele feltet kunst og håndverk, sier Eva González-Sancho, kurator for masterstudentene ved Kunst og håndverk.

–Studentene og prosjektene vi møter ved avgang 2016, er blant samtidens viktigste designhistoriefortolkere. Studentene utfordrer, spekulerer og leker med vedtatte sannheter – og viser vei for fagene i framtiden, sier Karianne Bjellås Gilje.

I tillegg til de 36 masterstudentene, er det åtte bachelorstudenter i kles- og kostymedesign som også viser fram sine arbeider under utstillingen.

Stor felles åpning, design og kunst og håndverk

Fredag 3. juni kl 18.00 på Kunsthøgskolen i Oslo, Fossveien 24.
Rektor Jørn Mortensen holder åpningstale

Disse stiller ut sine eksamensarbeider under avgangsutstillingen

Fordypning grafisk design og illustrasjon

Stian Tranung
Audun Lønning Gjerdi
Dorte Walstad
Ida Christensen
Anna Prestsæter
Elise Jakobsen

Fordypning klesdesign og kostymedesign

Haley Peterson
Solveig Aksnes
Nora Fredrikke Holmen
Matilda Karlström
Karoline Bakken Lund
Guri Pedersen
Wai Kit Wan

Fordypning interiørarkitektur og møbeldesign

Firat Aysim
Lucia Elvira Butnariu
Patrick Gundersen
Dorna Lakayan
Martine Sæther Nilsen

Master i kunst og offentlige rom

Marie Skeie
Vibeke Frost Andersen

Master i medium- og materialbasert kunst

Ahmad Umar
Andrea Scholze
Emilie Skogstad Aasheim
Eric M. Kelly
Hans Christian Lichtenberg Nielsen
Julie Ebbing
Klara Pousette
Kristin Strøm
Line Solberg Dolmen
Marie Hepsø
Matthew Quentin Midtskau
Moa Håkansson
Nari Yun
Ragna Misvær Grønstad
Stine Hartvigsen
Sven Roald Undheim