Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 117, Firefox (Android) 118, Android WebView 117, Chrome 117, Chrome 116, Chrome 115, Chrome 114, Chrome 109, Edge 117, Edge 116, Firefox 118, Firefox 117, Firefox 91, Firefox 78, Safari/Chrome (iOS) 17.0, Safari/Chrome (iOS) 16.6, Safari/Chrome (iOS) 16.3, Safari/Chrome (iOS) 16.1, Safari/Chrome (iOS) 15.6-15.7, Opera Mobile 73, Opera 103, Opera 102, Opera 101, Safari (MacOS) 17.0, Safari (MacOS) 16.6, Safari (MacOS) 15.6, Samsung 22, Samsung 21

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

BBQ grill på KHiO ved studiestart 2022.
BBQ grill på KHiO ved studiestart 2022.

En inkluderende studiestart

Det nye studieåret er straks i gang, og nye og gamle studenter strømmer nå til campus. KHiO ønsker at alle skal oppleve en morsom, lærerik og inkluderende studiestart.

Mandag er offisiell studiestart på KHiO, og denne dagen tilbringer de nye studentene på sin avdeling. De blir tatt imot av både dekan, lærere og faddere. Mange har laget et sosialt opplegg rundt oppstarten, og gir de nye studentene muligheten for å bli godt kjent med både medstudenter og lærerne sine.

Onsdag er det felles grillkveld for alle studentene på KHiO. Det blir et sosialt og hyggelig arrangement – og forhåpentligvis viser osloværet seg fra sin beste side.

Heidi Haraldsen 31«I likhet med de andre arrangementene i studiestarten, så vil ikke grillkvelden være et festarrangement med alkohol i sentrum», sier prorektor for utdanning, Heidi Haraldsen. «Vi er kjent med at mange drikker alkohol når det er arrangementer hvor studenter samles, men for oss er det viktig at arrangementer i regi av KHiO ikke har dette fokuset».

Tall fra Studentenes helse- og trivselsundersøkelse (SHoT), som ble gjennomført våren 2023, viser at hele 43% av de spurte studentene på KHiO mener det drikkes for mye alkohol i studentmiljøet og hele 17% har latt være å delta på et studentarrangement fordi det drikkes alkohol der.

«Dette er tall vi tar på høyeste alvor», sier Haraldsen. «Vi ønsker at studiestarten skal favne alle studenter, uavhengig av om de drikker alkohol eller ikke».

Fadderne, som møter alle de nye studentene i studiestarten, er også oppfordret til å lage inkluderende arrangementer. De har en viktig rolle når det kommer til å få de nye studentene til å føle seg velkomne på KHiO.

Torsdag er det rektorinnsettelse og felles markering av studiestarten, også disse arrangementene er alkoholfrie. 

Fredag vil mange faddere arrangere sosiale samlinger for de nye studentene på sin avdeling. Og når den påfølgende uken starter, og hverdagen er i gang for fullt, så er målet at de nye studentene har fått et godt og inkluderende møte med studiemiljøet på KHiO.

Velkommen til KHiO!

Se også: KHiO studiestart 2023