Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 111, Firefox (Android) 110, Android WebView 111, Chrome 112, Chrome 111, Chrome 110, Chrome 109, Edge 111, Edge 110, Firefox 111, Firefox 110, Firefox 91, Firefox 78, Safari/Chrome (iOS) 16.4, Safari/Chrome (iOS) 16.3, Safari/Chrome (iOS) 16.2, Safari/Chrome (iOS) 16.1, Safari/Chrome (iOS) 16.0, Safari/Chrome (iOS) 15.6, Opera Mobile 73, Opera 95, Opera 94, Safari (MacOS) 16.4, Safari (MacOS) 16.3, Safari (MacOS) 15.6, Samsung 20, Samsung 19.0

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

Forestilling, Forelesning

Avgang 2019: Å skrive underveis

Avgang 2019: Å skrive underveis

Å skrive underveis er andre del av Anne Holtans masterprosjekt  – en performance lecture om teatergruppen De Utvalgtes stedsspesifikke prosjekt Skipet.

Et skip kommer inn i synsranden.
Skroget er rustent som 1000 år.
Det har seil av tynt metall som blinker i den lave høstsolen.
En mann står krumbøyd over roret.
Han studerer et kart og justerer kursen.
Bak han sitter soldatene.
De holder vakt over alle som står lenket til skrogets ribber.
Snart når skipet verdens ytterkant.
Du roper at han må snu.
Han ser opp på deg, smiler tannløst og setter fingeren mot leppene.
Han er Galileo. Nå er han fri-

Med skipet som grunnmetafor har hun foretatt en reise i konkret og overført betydning til steder som har gitt inspirasjon til å utforske landskapet, dets kulturelle avtrykk og atmosfære i møte med kunstneriske impulser. Hybris har vært et omdreiningspunkt for å sette lys på sosiale og politiske fenomener i samtiden.

Som gruppens skrivende dramaturg har Holtan vært med å utvikle fem produksjoner til Skipet i løpet av masterstudiet. I relevans til hennes master med fordypning i scenetekst har hun undersøkt de estetiske og dramaturgiske konsekvenser den sceniske teksten har i forestillingene og mulige dramaturgiske innganger til arbeidet på de ulike stedene.

Medvirkende

De Utvalgte: Kari Holtan, Boya Bøckman, Torbjørn Davidsen og Morten Kippe.

Veiledere 

Jesper Halle og Tore Vagn Lid.

Visningen er gratis, og det kreves ingen billett.