Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 117, Firefox (Android) 118, Android WebView 117, Chrome 117, Chrome 116, Chrome 115, Chrome 114, Chrome 109, Edge 117, Edge 116, Firefox 118, Firefox 117, Firefox 91, Firefox 78, Safari/Chrome (iOS) 17.0, Safari/Chrome (iOS) 16.6, Safari/Chrome (iOS) 16.3, Safari/Chrome (iOS) 16.1, Safari/Chrome (iOS) 15.6-15.7, Opera Mobile 73, Opera 103, Opera 102, Opera 101, Safari (MacOS) 17.0, Safari (MacOS) 16.6, Safari (MacOS) 15.6, Samsung 22, Samsung 21

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

Utstilling

Avgang 2019: DESIGN

Avgang 2019: DESIGN

6. juni kl. 18.00 åpner avgangsutstillingen til studentene fra avdeling Design på Kunsthøgskolen i Oslo, og du får mulighet til å se arbeidene til 26 bachelorstudenter og 23 masterstudenter. Avgangsutstillingen er gratis og åpen for alle til og med søndag 16. juni.

Avgangsutstillingen for bachelor- og masterstudentene er vårens høydepunkt! Det gir de besøkende, både bransjen, studentenes eget nettverk og andre interesserte en unik mulighet til innsikt i designfagene på Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO). På Kunsthøgskolen har vi fire sterke studieprogram innen design, tre bachelorprogram og ett masterprogram. Studenten som skapende subjekt står i sentrum i alle våre studieprogram. Studiene er studio- og verkstedbasert, samtidig som studentene har emner innen designhistorie, teori og metode. Studieprogrammenes fordypningsområder er grafisk design og illustrasjon, interiørarkitektur og møbeldesign samt klesdesign og kostymedesign. Utstillingen vil vise eksperimentelle studentarbeider i spennet mellom store samfunnsutfordringer og personlige historier.

Les katalogen (pdf)

Hva er design?

Hvilke kunnskaper, kompetanse og ferdigheter har en ferdig utdannet designer? Dette er spørsmål som vi på ulike måter, og især i forbindelse med revisjon av studieplaner eller sensur av avgangsarbeider, diskuterer ved avdeling Design på Kunsthøgskolen i Oslo.

Vårens avgangsstudenter på master­ programmet i design og på bachelor­ programmene i kles­ og kostymedesign, grafisk design og illustrasjon samt interiørarkitektur og møbeldesign har gjennomført krevende studier i en kunstfaglig kontekst, og med en under­ søkende og kritisk tilnærming til designfagene. Avgangsstudentene våre kan svært mye om materialer, verktøy, designprosesser, samarbeid og det møysommelige og noen ganger ensomme arbeidet i verksteder og ved arbeidsbord. Med solid faglig ballast, både praktisk og teoretisk, tror vi at våre avgangsstudenter i årene framover vil tilføre mye både til bransje og samfunn.

En av mine oppgaver som dekan er å rekruttere nye ansatte til avdeling Design – og også å påse høy kvalitet i rekruttering av studenter og stipendiater. Gang på gang i disse prosessene, og ikke minst når de utvalgte er i gang med sitt arbeid, blir jeg minnet om hvor stor betydning personlighet, erfaringsbakgrunn og generell kompetanse har for hvordan den enkelte griper og løser en jobb – enten det er undervisning og forskning eller en designoppgave. Jeg er glad for å kunne si at et kjennetegn både ved ansatte og studenter ved avdeling Design er at de legger ned mye tankekraft, kunstnerisk kraft, arbeidstid og inngående håndverks­ og materialkompetanse i det andre møter som «ferdig»: for studentene et avsluttende bachelor­ eller masterprosjekt, og for underviserne selve avgangsstudentene med en bachelor­ eller mastergrad i design.

Avdeling Design ønsker å gi hver enkelt student rom til inngående praktisk fordypning, eksperimentering og kritisk refleksjon. Gjennom bachelorstudiet utvikler studentene seg til profesjonsutøvere innen valgt fagområde, mens masterstudentene fordyper seg ytterligere i egen praksis og fagområde, samtidig som de brynes i samarbeid med andre fagområder. Det at våre studier er studio- og verkstedsbasert, gir mulig- heter for den hardtarbeidende og selvstendige student til å utvikle sin egen unike signatur og/ eller inngå i samarbeid.

Så hva er design? Hvilke kunnskaper, kom­petanser og ferdigheter har en ferdig utdannet designer? Det er det selvfølgelig ikke ett svar på. I årets avgangsutstilling møter dere rundt 50 forslag til svar, som jeg håper bidrar til fornyet samtale om fagområdene våre og deres plass i samfunnet. Vi er stolte over våre avgangs­ studenter, og takknemlige for at vi har kunnet tilby dem Norges høyeste utdanninger innen grafisk design og illustrasjon, interiørarkitektur og møbeldesign og kles­ og kostymedesign. Avde­ling Designs ønske er at avgangsstudentene skal fortsette å bruke sine kunnskaper, kompetanse og ferdigheter til å videreutvikle et samfunn der humanistiske og kunstneriske verdier har en avgjørende plass.

Velkommen til Designavgang 2019!
Karianne Bjellås Gilje Dekan

Studenter:


Bachelor grafisk design og illustrasjon

Andrea Ferkingstad
Tiril Haug Johne
Sarah Kronborg
Kaja Josefine Larsen
Carl Lützen
Victoria Ydstie Meyer
Even Steinfinsbø
Kepo Giæver Sundøy


Bachelor interiørarkitektur og møbeldesign

Johann Austad
Maren Bang Tøndevold
Emma Tanapa Champanil
Per Kristian Flem
Pia Gjermo
Aksel Ree
Benjamin Solløs
Marcus Voraa
Nebil Zaman


Bachelor kles- og kostymedesign

Emma Dock
Sondre Engesæth
Gina Gundersen
Agust Gydemo
Kariann Landsverk Hansen
Ina Jakobsen
Nina Karoline Telnes
Eva Constance Vadala
Vaida Voraite


Master i design

Jørn Aagaard
Afarin Alsharif
Aurora Bratli Brunvoll
Pia Benedikte Evensen
Birgitte Rødland Haga
Martine Scheen Jahnsen
T.A.D Ishara Sandaruwani Jayathilake
Kristine Knapstad
Mari Koppanen
Nataliia Korotkova
Fatimah Mahdi
Tuva Malm
Clémence Mérouze
Camilla Nordbø
Linn Olsson
Laura Andrea Peña Cuellar
Dominika Prokurat
Vilde Rapp Riise
Vilde Rolfsen
Stine Helen Sletvold
Mads John Thomseth
Nina Tsyboulskaia
Mimmi Charlotte Wiger


Utstillingskoordinator: Silje Nesdal
Katalog og visuell identitet: Katarzyna Krakowian


Se mer om studieprogrammene Bachelor grafisk design og illustrasjon, klesdesign og kostymedesign, interiørarkitektur og møbeldesign og Master i design.