Utstilling

Visning av Nils Erik Gjerdeviks skulptur

Avdeling Kunst og håndverk og Nils Erik Gjerdevik har gleden av å invitere til presentasjon av Gjerdeviks nye keramiske skulptur, som er
brent i Kunsthøgskolens største ovn. Denne ovnen kan brenne skulpturer på opptil tre meters høyde og to tonn. Det gir en unik mulighet til å kunne arbeide med store skulpturer og prosjekter i offentlige rom.

Kunstneren Nils Erik Gjerdevik ble i 2014 invitert til fagområdet for keramikk for å lage en skulptur som kunne fylle en av skolens store ovner. Han tok imot utfordringen og har gjennom flere gjesteopphold på Kunsthøgskolen arbeidet fram et monumentalt keramisk verk.

Som Gjerdeviks tidligere keramiske arbeider er også dette verket kjennetegnet av fabulerende former og effektfull bruk av farger.

Samarbeidet med Gjerdevik har både i konkret og overført betydning vært en stor og rik erfaring for alle involverte. Vi har nå gleden av å vise skulpturen ferdigstilt for offentligheten for første gang.

Mottakelsen vil finne sted umiddelbart etter lanseringsseminaret for boka Kvalitetsforståelser, som holdes i auditoriet på Kunsthøgskolen 10. februar kl. 12 - 16.

Velkommen!