Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 104, Firefox (Android) 101, QQ browser 10.4, UC browser 12.12, Android WebView 104, Baidu 7.12, Chrome 104, Chrome 103, Chrome 102, Edge 104, Edge 103, Firefox 103, Firefox 102, Firefox 91, Firefox 78, Internet Explorer 11, Safari/Chrome (iOS) 15.5, Safari/Chrome (iOS) 15.4, Safari/Chrome (iOS) 15.2-15.3, Safari/Chrome (iOS) 14.5-14.8, Safari/Chrome (iOS) 14.0-14.4, Safari/Chrome (iOS) 12.2-12.5, KaiOS 2.5, Opera Mini, Opera Mobile 64, Opera 89, Opera 88, Safari (MacOS) 15.6, Safari (MacOS) 15.5, Samsung 18.0, Samsung 17.0

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

Utstilling

Avgang 2018: Design

Avgang 2018: Design

1. juni kl. 18.00 åpner avgangsutstillingen til studentene fra avdeling Design på Kunsthøgskolen i Oslo, og du får mulighet til å se arbeidene til 27 bachelorstudenter og 20 masterstudenter.

 Avgangsutstillingen er gratis og åpen for alle fra 1. juni til og med søndag 10. juni.

Avgangsutstillingen og -visningen for bachelor- og masterstudentene er vårens høydepunkt! Det gir de besøkende, både bransjen, studentenes eget nettverk og andre interesserte en unik mulighet til innsikt i designfagene på Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO). På Kunsthøgskolen har vi fire sterke studieprogram innen design, tre bachelorprogram og ett nylig revidert masterprogram. Studenten som skapende subjekt står i sentrum i alle våre studieprogram. Studiene er studio- og verkstedbasert, samtidig som studentene har emner innen designhistorie, teori og metode.
Studieprogrammenes fordypningsområder er grafisk design og illustrasjon, interiørarkitektur og møbeldesign samt klesdesign og kostymedesign. Utstillingen og -visningen vil vise eksperimentelle studentarbeider i spennet mellom store samfunnsutfordringer og personlige historier.

Nå i 2018 er det et ekstra spennende år for avd. Design på KHiO. Både fordi årets avgangsstudenter avslutter sine studier 200 år etter at den første studenten på «Tegneskolen» begynte – i 1818, og fordi vi i 2018 har fått muligheten gjennom dokumentarserien THIS IS IT på NRK til å vise Norge mer av hva studentene våre arbeider med i dagens studier.

Det at vi feirer «Tegneskolen 200 år» i år (hovedvekten av feiringen er høsten 2018), minner oss om hvilken stolt historie vi står i. Svært mange av designerne som har utmerket seg innen våre fagfelt, og bidratt til utviklingen av fag og samfunn, har bakgrunn fra våre utdanninger. Samtidig er selvfølgelig dagens avgangsstudenter framtidsrettede og eksperimenterende – ikke først og fremst tilbakeskuende. Likevel er vi bevisst historien vi står i, og er stolte av de tradisjonene vi bærer med oss fra Tegneskolen, som senere skiftet navn til Statens håndverks- og kunstindustriskole (SHKS), før vi i 1996 ble en del av den nyetablerte Kunsthøgskolen i Oslo.

Målet med de fire studieprogrammene våre er å utdanne selvstendige, skapende og reflekterte designere. Studentene som søker seg til KHiO, ønsker seg designstudier på kunstnerisk grunn, der de får anledning til å utvikle sin unike signatur. Dette er noe av det NRKs dokumentarserie THIS IS IT får godt fram: Studentene er forskjellige, og deres estetiske uttrykk og samfunnskommentarer er ulike – selv om de får den samme utdanningen. Og så viser serien godt hvor arbeidsintensivt og utfordrende det er å være designstudent – og designer. Som en av studentene, Aleksander Sahr sier det: «Drit i glamouren. Kjør på, det er hardt arbeid.» Jeg gratulerer alle avgangsstudentene med gjennomførte bachelor- og masterprosjekter, og ønsker dem lykke til videre.

Velkommen til avgangsvisning og avgangsutstilling!

Karianne Bjellås Gilje, dekan ved avd. Design


Utstillerne
Bachelor grafisk design og illustrasjon
Nazash Ishtiaq Ahmad//Karoline Bækkevold Bakke//Øistein Bergli//Frederikke Becher Hermansen//Thomas Karlsen//Erlend Peder Kvam//Thor Merlin Lervik//Sarlinn Hembre Sigstad//Oda Iselin Sorcha Sonderland//Kristian Santos Utrimark

Bachelor interiørarkitektur og møbeldesign
Christian Hartvig Henriksen//Auður Rún Jakobsdóttir//Laura Kjaer//Benjamin Valand//Line Sjøbakk

Bachelor kles- og kostymedesign
Tuva Aanensen//Ali Akbari//Mari Ballangrud//Jessica Blomstrand//Eline Kristiansen Dragesund//Mahtab Khanmoradi Gargari//Kristine Granerud//Karianne Caspara Haagensen//Merilin Kolk//Maren Saedi//Sara Helen Skogøy//Sunniva Eide


Master i design
Murtada Al Wazny//Fredrik Bull//Anja Elise Granlund//Helen Øyen Holde//Mads John Thomseth//Mari Hovengen//Zofia Jakubiec//Helle Lie Jakobsen//Ramona Irene Myrseth//Camilla Reinfjell//Øyvind Ruud//Mari Jæger//Martin Asbjørnsen//Katarina Caspersen//Øyvind Rustad Johansen//Maren Kjærnes//Camilla Nordbø//Synne Amanda Salvesen//Alexander Slotten//Mathias Passero


Utstillingskurator: Vilde Rapp Riise og Vigdis Ruud
Designansvarlig: Live Schille og Aurora Bratli Brunvoll

Program for åpningen av avgangsutstillingen 1. juni kommer.


Utstillingen åpner samtidig som avgangsutstillingen for masterstudentene fra programmene Medium- og materialbasert kunst, og Kunst og offentlige rom, ved avdeling Kunst og håndverk.

Se mer om studieprogrammene Bachelor grafisk design og illustrasjon, klesdesign og kostymedesign, interiørarkitektur og møbeldesign og Master design.