Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 117, Firefox (Android) 118, Android WebView 117, Chrome 117, Chrome 116, Chrome 115, Chrome 114, Chrome 109, Edge 117, Edge 116, Firefox 118, Firefox 117, Firefox 91, Firefox 78, Safari/Chrome (iOS) 17.0, Safari/Chrome (iOS) 16.6, Safari/Chrome (iOS) 16.3, Safari/Chrome (iOS) 16.1, Safari/Chrome (iOS) 15.6-15.7, Opera Mobile 73, Opera 103, Opera 102, Opera 101, Safari (MacOS) 17.0, Safari (MacOS) 16.6, Safari (MacOS) 15.6, Samsung 22, Samsung 21

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

Samtale/debatt

Verker av Hanna Roloff
Verker av Hanna Roloff

Avgang 2017: Å skrive frem form; et symposium om kunstspråk

Kunststudentenes tekster legger grunnlaget for en livslang samtale med publikum. Tales det klart nok? Vi inviterer til et symposium om kunstnerens eget språk i samarbeid med Marthe Ramm Fortun.

Kunststudentene vil lese fra egne tekster inne i utstillingen Agreement Between Seasons, fulgt av uformell samtale mellom kunstnere og kritikere.

Vi ønsker alle hjertelig velkommen!

Deltagere i samtalen:

Marianne Hurum, kunstner og tidligere styreleder i UKS, aktuell med pamfletten «Å leve av kunsten. Om kunstnernes arbeidsvilkår og myten om den frie frilanser» av Astrid Hauge Rambøl, i samarbeid med Marianne Hurum og Ruben Steinum på Manifest Forlag;

Kristina Ketola Bore, designkritiker og grunnlegger av The Ventriloquist Summerschool, frilansskribent og foreleser på Kunsthøgskolen i Oslo og Estonian Academy of Arts. Kristina er en del av redaksjonen i Periskop, og Andreas Breivik og Victoria Dufee, redaktører i Vi ser på kunst, en uavhengig plattform for kunstkritikk. Andreas Breivik er også redaktør for Litteratur på Blå, et fritt og engasjerende rom for samtaler om litteratur.

Moderator Marthe Ramm Fortun er billedkunstner og er aktuell med performanceserien Norske hjem i Gustav Vigelands bibliotek ved Skulpturbiennalen.

Agreement Between Seasons er masterutstillingen ved MA i Kunst og det offentlige rom og Medium-og materialbasert kunst. Utstillingen er kuratert av Kristine Jærn Pilgaard. Katalogen inneholder blant annet et manifest skrevet av Marianne Heier.