Forestilling

Avgang 2017: Hvorfor kan you ´kke si something

Sarah MacDonald Berge har i sitt prosjekt undersøkt stemmen og språket. Følelser kan uttrykkes på alle språk, men ikke alle språk oppleves følelsesmessig likt. Sarah er avgangsstudent på master teater, skuespillerfag.

Strupe. For meg er det ordet nokså hardt og kaldt. Assosiasjonene er få. Jeg ser ikke hvem den tilhører. Jeg kjenner ingen sanselig tilknytning til strupe. Strupe er et dødt ord.
Larynx derimot, er et ord med aura, farger, lyder, tekstur og temperatur. Larynx er en bestemt strupe, og en hvilken som helst strupe. Den er våt, den beveger seg.

Følelser kan uttrykkes på alle språk, men ikke alle språk oppleves følelsesmessig likt.
Jeg tenker på norsk og jeg tenker på engelsk. Jeg har minner på norsk og jeg har minner på engelsk. Jeg vil helst erindre og formidle dem deretter.

Etter å ha utforsket stemmebruk, dialekter, sosiolekter, etnolekter, kronolekter, sexolekter, har jeg latt meg inspirere til å lage denne visningen.
Scene 6 er blitt til en larynx. Stemmebåndene fuktes. Lydene produseres. Det er her alle tanker blir artikulert. The fountain of all knowledge. Mørket omfavner den fra oven og neden. Stemmebånd av lær og silkepapir. Stemmer det at all poetry starter med en lump in the throat.....?

Kostyme: Hedda Lund
Scenemester: Anders Hamre
Scenografiveileder: Olivier Marcouiller
Lys: Lavrent Ravot
Veiledere: Petter Width Kristianse, Trine Falck
Sparringspartner: Marius Havik
Sparringspartnere, medstudenter og fantastiske folk: Arturo Tovar, Karin Margrethe Klouman
Manus, scenografi: Sarah MacDonald Berge

Foto: Arturo Tovar

Vel møtt!

Billettbestilling