Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 111, Firefox (Android) 110, Android WebView 111, Chrome 112, Chrome 111, Chrome 110, Chrome 109, Edge 111, Edge 110, Firefox 111, Firefox 110, Firefox 91, Firefox 78, Safari/Chrome (iOS) 16.4, Safari/Chrome (iOS) 16.3, Safari/Chrome (iOS) 16.2, Safari/Chrome (iOS) 16.1, Safari/Chrome (iOS) 16.0, Safari/Chrome (iOS) 15.6, Opera Mobile 73, Opera 95, Opera 94, Safari (MacOS) 16.4, Safari (MacOS) 16.3, Safari (MacOS) 15.6, Samsung 20, Samsung 19.0

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

Visning

Skuespillerpodden episode 2: Hva er en skuespillerkropp?

Skuespillerpodden episode 2: Hva er en skuespillerkropp?

Øystein Stene inviterer gjester til å snakke om skuespillerkunst.

I episode to er temaet kroppen, og gjestene er bevegelsespedagogene Hanne Riege og Sylvi Fredriksen. Hvordan skal en skuespillerkropp se ut, hvordan trenes den og hva må den være i stand til å gjøre?

Hanne Riege og Sylvi Fredriksen har begge vært bevegelsespedagoger for skuespillerutdanningen ved Teaterhøgskolen i en årrekke. De snakker om kroppsidealer blant skuespillere før og nå, hva slags fysiske utfordringer og muligheter skuespillere har å arbeide med og mot, og hva som kreves for å være kroppslig beredt til å jobbe med en rolle. Og ikke minst: hvordan være til stede i egen kropp.

Hør den andre episoden av Skuespillerpodden her

Hør den første episoden av Skuespillerpodden her

Les mer om den nye skuespillerpodden på khio.no.

Skuespillerpodden er en podcast om skuespill i film og på teater, produsert av Teaterhøgskolen KHiO i samarbeid med Rushprint og Scenekunst.no.

Skuespillerpodden er tilgjengelig på de fleste plattformer for podcast, som Spotify, Google Podcast, Audible, Podchaser, Apple etc.