Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 117, Firefox (Android) 118, Android WebView 117, Chrome 117, Chrome 116, Chrome 115, Chrome 114, Chrome 109, Edge 117, Edge 116, Firefox 118, Firefox 117, Firefox 91, Firefox 78, Safari/Chrome (iOS) 17.0, Safari/Chrome (iOS) 16.6, Safari/Chrome (iOS) 16.3, Safari/Chrome (iOS) 16.1, Safari/Chrome (iOS) 15.6-15.7, Opera Mobile 73, Opera 103, Opera 102, Opera 101, Safari (MacOS) 17.0, Safari (MacOS) 16.6, Safari (MacOS) 15.6, Samsung 22, Samsung 21

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

Forestilling

Avgang 2022: Terminal av Lars Norén

Avgang 2022: Terminal av Lars Norén

Sammen med regissør Nina Wester har avgangsstudentene i skuespillerfag utforsket det rike psykologiske universet til Lars Norén. Resultatet har blitt en odysse i vanlige folks liv på tvers av tid og rom.

Den svenske dramatikeren Lars Noren skrev de siste årene han levde 23 korte stykker under tittelen Terminal. For første gang settes 8 av disse sammen. Ordet terminal kan være et sted en reiser til og fra, men det er også en medisinsk betegnelse for å være døende. I stykket møtes ulike mennesker som står foran viktige valg i livet. Våger de å bryte seg løs eller blir de sittende fast i det de prøver å flykte fra?

Terminal – 8 utvalgte stykker:

Terminal 4 – Allt…innan
Terminal 5 – Förnimmelse
Terminal 6 – Gennom
Terminal 13 – Här – Ja
Terminal 7 – Om kärlek
Terminal 3 – Litet rekviem
Terminal 12 – Grått rum
Terminal 11 – Skälv

Regissør Nina Wester har valgt ut stykkene fra Noréns Terminal-samling og vevd de sammen til en helhet. I flere av tekstene går de samme karakterene igjen. Vi møter de i ulike konstellasjoner og på ulike stadier i livet. I dramatikerens tekst benevnes karakterene ved navn kun et par steder. Utover det er navnet på rollene A, B, C, D, E og F. Dette har gitt stor frihet til tolkning av hvem karakterene er, hvilken alder og kjønn. I arbeidet med forestillingen har studentene skapt sine roller på tvers av stykkene, og i samarbeid med hverandre laget forbindelser mellom dem.

3. år skuespillerfag: Emma Bones, Theresa Carlsen, Ingrid Mikalsen Deinboll, Jose Gabriel Ramirez, Embla Hane, Joachim Joachimsen, Malin Landa, Karoline Petronella Ulfsdatter Schau, Sindre Arder Skildheim, Marte Mortensdatter Steinholt

Regi og scenografi: Nina Wester

Oversatt til norsk av Nina Wester i samarbeid med studentene.
I forestillingen spilles musikk av Mùm, Max Richter, Biosphere, Loscil og Deathprod.

Nina Wester

Nina Wester er utdannet regissør og dramatiker fra Dramatiska Institutet i Stockholm. Hun har jobbet på teatre i Sverige gjort forestillinger på blant annet Dramaten, Stockholm Stadsteater og Malmö Stadsteater. I 2012 laget hun laget hun en forestilling på Folketeatern i Göteborg hvor Lars Norén den gang da var teatersjef.

I Norge har hun laget forestillinger på blant annet Den Nationale Scene i Bergen, Det Norske Teatret, Teatret Vårt i Molde og i samarbeid med Rimfrost Teaterensemble. I 2010 vant hun Heddapris for Årets beste forestilling ved Rogaland Teater. I perioden 2013 til 2016 var hun teatersjef ved Hålogaland Teater i Tromsø.

Pedagogiske mål

I denne perioden skal studentene sammen med pedagog skape en helhetlig forestilling. Studentene skal øves i å jobbe med avanserte sceniske skikkelser som har omfattende prosesser i et utfordrende teaterunivers. Studentene skal ha med seg ferdigheter, kunnskap, erfaringer og kompetanse fra hele studiet inn i arbeidet.

Teknisk stab

Teknisk produsent: Kjetil Skåret
Inspisient: Linda Marie Magnussen
Kostymedesign: Hedda Lund Simonsen
Lysdesign: Daniel Kolstad Gimle
Rekvisitør: Ida Lome Brevik
Mask: Iselin Fredriksen
Scenemester: Marius Arne Larsen

De sceniske elementene er produsert ved Kunsthøgskolen i Oslos scenetekniske verksteder.

Billettbestilling

Rettigheter: Forlaget Lars Natten Norén AB, Stockholm
Det er første gang stykkene fra Terminal spilles i Norge. Teaterhøgskolen er takknemlig for at Noréns forlag har gitt tillatelse til at tekstene kan få sin første visning her.

Med forbehold om endringer.

Avgang 2022 katalog for Bachelor skuespillerfag.pdf