Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 117, Firefox (Android) 118, Android WebView 117, Chrome 117, Chrome 116, Chrome 115, Chrome 114, Chrome 109, Edge 117, Edge 116, Firefox 118, Firefox 117, Firefox 91, Firefox 78, Safari/Chrome (iOS) 17.0, Safari/Chrome (iOS) 16.6, Safari/Chrome (iOS) 16.3, Safari/Chrome (iOS) 16.1, Safari/Chrome (iOS) 15.6-15.7, Opera Mobile 73, Opera 103, Opera 102, Opera 101, Safari (MacOS) 17.0, Safari (MacOS) 16.6, Safari (MacOS) 15.6, Samsung 22, Samsung 21

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

Forestilling

Avgang 2020: Bad Mexican Dog

Avgang 2020: Bad Mexican Dog

Teaterhøgskolens 3. års studenter i skuespillerfag ønsker velkommen til avgangsforestilling.

Forestillinger etter 12. mars 2020 er avlyst.

Bad Mexican Dog er en forestilling baseret på en novelle fra samlingen Efter Solen av den danske forfatteren Jonas Eika. Forestillingen finner sted i Cancun, Mexico hvor to unge gutter går rundt og utfører tjenester for turistene og klarer seg så godt de kan i dette miljøet. Samtidig lever de seg inn i en annen verden af poesi, ritualer og gjenopstandelse, forestillinger om reker og et annet sted hvor noe større kan skje. De har et håp om en annen slags verden, uten å klart vite hva det er .

Skuespillere: Jo Saberniak og Khalid Mahamoud (begge 3. år skuespillerfag)

Regi og dramatisering: Camilla Kold (2. år regifag)

Scenografi: Rachel Dagnall (master scenografi, Akademi for scenekunst i Fredrikstad)
Kostymer: Ida-Marie Højris (master design)

Veileder regifag: Ingrid Forthun
Veileder skuespillerfag: Herman Bernhoft

Pedagogisk prosess

Denne vårens samarbeidsproduksjoner på Teaterhøgskolen er i samarbeid mellom 2. år regifag og 3. år skuespillerfag.
Bachelor regifag har hatt en tredelt pedagogisk prosess denne perioden.
Selvvalgt prosa er først bearbeidet og utviklet til et tilnærmet fullstendig dramatisk verk.
Ved hjelp av dramatisk analyse og konseptutvikling har studentene så brukt metoden for handlende analyse og metoden for fysiske handlinger i dramatiseringsarbeid av tekstene.
I iscenesettelse av teksten skal studentene teoretisk og praktisk nærme seg problemstillinger forbundet med skuespillerens gjennomgående handling, karakter, karakteristikk og forvandling. Studenten skal ha en praktisk forståelse for enkel bruk av sceniske virkemidler knyttet til lys, lyd, andre audiovisuelle virkemidler og scenografi. I tillegg skal studenten forstå og kunne bruke skuespillerens ulike virkemidler som kropp, stemme, tale.
Bachelor skuespillerfag har fokuset vært å gestalte en scenisk skikkelse hvis følelsesliv er dypt og komplekst, hvis omliggende omstendigheter er skjerpede og hvis gjennomgående handling er omfangsrik. Skuespillerne skal også kunne finne den sceniske skikkelsens utvikling i et tilnærmet helt dramatisk verk. Antall visninger er økt fra tidligere produksjoner for å erverve spillerfaring.

X4 avgangsforestillinger
Våre fire studenter i regifag setter opp hver sin forestilling med avgangsstudentene fra skuespillerfag:
Lille mann, hva nå? av Hans Fallada
Kaptein Nemo's bibliotek av Per Olov Enquist
Nei - etter Ellevte roman, bok atten av Dag Solstad
Bad Mexican Dog av Jonas Eika
13.03 og 14.03 er det mulig å se alle de fire forestillingene etter hverandre. 16.03 og 17.03 vil det være mulig å se to av forestillingene rett etter hverandre. Merk at det må bestilles billett til hver enkelt av forestillingene.

Billettbestilling - Fri adgang

Facebook