Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 117, Firefox (Android) 118, Android WebView 117, Chrome 117, Chrome 116, Chrome 115, Chrome 114, Chrome 109, Edge 117, Edge 116, Firefox 118, Firefox 117, Firefox 91, Firefox 78, Safari/Chrome (iOS) 17.0, Safari/Chrome (iOS) 16.6, Safari/Chrome (iOS) 16.3, Safari/Chrome (iOS) 16.1, Safari/Chrome (iOS) 15.6-15.7, Opera Mobile 73, Opera 103, Opera 102, Opera 101, Safari (MacOS) 17.0, Safari (MacOS) 16.6, Safari (MacOS) 15.6, Samsung 22, Samsung 21

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

Forestilling

Avgang 2020: Kaptein Nemos bibliotek

Avgang 2020: Kaptein Nemos bibliotek

Teaterhøgskolens 3. års studenter i skuespillerfag ønsker velkommen til avgangsforestilling.

Forestillinger etter 12. mars 2020 kl. 18.00 er avlyst.

To gutter kommer til verden. De blir født samtidig et sted i Nord-Sverige. Etter seks år tror man at guttene ble forbyttet på fødestuen, og derfor bør gjenforenes med sine biologiske foreldre. Den ene gutten heter Johannes. Den andre er historiens forteller.

Ettersom Jesus sjelden har tid (han sitter og pirker opp såret sitt i siden, så det blir åpent for dem som vil krype inn der), søker historiens navnløse forteller trøst i Kaptein Nemo. Kaptein Nemo har tid til de som nesten ikke tror de er ordentlige mennesker lenger (skjønt hva er det for noe galt med dyr).

Forestillingen er en dramatisering av romanen Kaptein Nemos bibliotek (1991) av Per Olov Enquist.

Skuespillere: Emma Caroline Deichmann, Sebastian Warholm og Maria Hildonen (alle 3. år bachelor skuespillerfag)

Dramatisering og regi: Maria Drangeid (2. år bachelor regifag)
Kostymedesign: Stine Bergo (3. år bachelor kles- og kostymedesign)
Scenografi: Christa Barlinn Korvad

Veiledere: Matilde Holdhus, Runar Hodne, Herman Bernhoft, Ingrid Forthun, Dagny Drage Kleiva, Katrine Tolo

Pedagogisk prosess

Denne vårens samarbeidsproduksjoner på Teaterhøgskolen er i samarbeid mellom 2. år regifag og 3. år skuespillerfag.
Bachelor regifag har hatt en tredelt pedagogisk prosess denne perioden.
Selvvalgt prosa er først bearbeidet og utviklet til et tilnærmet fullstendig dramatisk verk.
Ved hjelp av dramatisk analyse og konseptutvikling har studentene så brukt metoden for handlende analyse og metoden for fysiske handlinger i dramatiseringsarbeid av tekstene.
I iscenesettelse av teksten skal studentene teoretisk og praktisk nærme seg problemstillinger forbundet med skuespillerens gjennomgående handling, karakter, karakteristikk og forvandling. Studenten skal ha en praktisk forståelse for enkel bruk av sceniske virkemidler knyttet til lys, lyd, andre audiovisuelle virkemidler og scenografi. I tillegg skal studenten forstå og kunne bruke skuespillerens ulike virkemidler som kropp, stemme, tale.
Bachelor skuespillerfag har fokuset vært å gestalte en scenisk skikkelse hvis følelsesliv er dypt og komplekst, hvis omliggende omstendigheter er skjerpede og hvis gjennomgående handling er omfangsrik. Skuespillerne skal også kunne finne den sceniske skikkelsens utvikling i et tilnærmet helt dramatisk verk. Antall visninger er økt fra tidligere produksjoner for å erverve spillerfaring.

X4 avgangsforestillinger
Våre fire studenter i regifag setter opp hver sin forestilling med avgangsstudentene fra skuespillerfag:
Lille mann, hva nå? av Hans Fallada
Kaptein Nemo's bibliotek
av Per Olov Enquist
Nei - etter Ellevte roman, bok atten
av Dag Solstad
Bad Mexican Dog
av Jonas Eika.
13.03 og 14.03 er det mulig å se alle de fire forestillingene etter hverandre. 16.03 og 17.03 vil det være mulig å se to av forestillingene rett etter hverandre. Merk at det må bestilles billett til hver enkelt av forestillingene.

Billettbestilling - Fri adgang

Foto og tegning: Christa Barlinn Korvald