Your browser is not supported by khio.no. To view this site please upgrade or use another browser. If you can't use a modern browser, try disabling javascript, which will make khio.no simple, but mostly usable.

Supported browsers: Chrome 117, Firefox (Android) 118, Android WebView 117, Chrome 117, Chrome 116, Chrome 115, Chrome 114, Chrome 109, Edge 117, Edge 116, Firefox 118, Firefox 117, Firefox 91, Firefox 78, Safari/Chrome (iOS) 17.0, Safari/Chrome (iOS) 16.6, Safari/Chrome (iOS) 16.3, Safari/Chrome (iOS) 16.1, Safari/Chrome (iOS) 15.6-15.7, Opera Mobile 73, Opera 103, Opera 102, Opera 101, Safari (MacOS) 17.0, Safari (MacOS) 16.6, Safari (MacOS) 15.6, Samsung 22, Samsung 21

Javascript is disabled. khio.no should still be usable, but the user experience will be simpler.

Performance

Avgang 2023: Himmelrike og helvete

Avgang 2023: Himmelrike og helvete

En dramatisering av Jón Kalman Stefánssons roman Himmelrike og helvete fra trilogien om Gutten.

På scene 6 inviterer vi deg med inn i mørket og inn i myten om fiskerne Petur, Bardur og Gutten. Tre fiskere fra den islandske vestkysten, som hater havet.

Det er ikke mye ved oss nå for tiden som minner om lys. Vi står mye nærmere mørket, er nesten mørke. Vi skal fortelle om dem som levde i vår tid, for mer enn hundre år siden, og som ikke er annet for deg enn navn på skjeve kors og sprukne gravsteiner.

Ordene våre er som et slags redningsmannskap i uavlatelig utrykning, de skal redde svunne hendelser og sluknede liv fra glemselens svarte hull, og det er slett ingen liten oppgave, men dere kan gjerne finne noen svar underveis, og så redde oss herfra før det blir for sent.
Men nok om det. Vi sender ordene videre til dere - disse rådville, spredte redningsmannskapene, de er usikre på sin rolle, kompassene virker ikke, kartene er revet i stykker eller foreldet, men ta likevel imot dem. Så får vi se hva som skjer.

Medvirkende

Skuespillere: Anette Sissener, Sarakka Gaup, Aleksander Holmen (3. år bachelor skuespillerfag)
Regi: Anna Iurinova (2. år bachelor regi)
Musikere: Jeff Zake Wagner, Markus Kristiansen

Kunstnerisk og teknisk stab

Komponist: Jeff Zake Wagner
Scenograf: Olga Regitze Dyrløv Høegh
Smykkedesign: Dariusz Wojdyga
Lys: Adrian Pontier
Kostymedesign: Signe Vasshus, Hedda Simonsen Lund, Olga Regitze Dyrløv Høegh
Skredder: Hedda Lund, Johanna Suttinen
Scenografi og sminke: Olga Regitze Dyrløv Høegh
Foto: Mads Strømme
Lyd: Olaf Stangeland
Rekvisitter: Kikki Norén Løwgren
Inspisient: Ronja Kløver
Smed: Atle Berger Martin
Verksmester: Anders Hamre
Scenemester: Marius Arne Larsen
Teknisk produsent: Kjetil Skåret

Veiledere

Emneansvarlig regi: Hans Henriksen
Emneansvarlig skuespill: Miriam Sogn
Veileder skuespill: Espen Klouman Høiner
Veileder i dramatisering: Mads Thygesen

Læringsmål 3. år skuespillerfag

I Skuespillerfag 3 skal skuespillerutdanningens forskjellige ferdigheter integreres i arbeidet, og bidra i utforming av en eller flere teaterforestillinger med klare kunstneriske ambisjoner og det inneholder alltid et element av dybdearbeid. Med dybdearbeid menes et utgangspunkt for utvikling av forestillingen som er tydelig og avklart, og som det trengs tid og fokus for å trenge inn i.

Studenter på 3. året bachelor skuespillerfag og 2. året bachelor regi viser fire arbeider med utgangspunkt i prosaverkene Stjernens time av Clarice Lispector, Himmelrike og helvete av Jon Kalman Stefansson, Kveldens Ubehag av Marieke Lucas Rijneveld, samt ulike tekster av bl.a Lars Norén, Joe Penhall avisartikler og selvskrevet materiale i KUNST - ig. Studentene har arbeidet med sceniske utfordringer forbundet med iscenesettelse av prosa som det viktigste læringsmål for perioden. Visningene er sceniske realiseringer av dette arbeidet. Velkommen!

Det er mulig å se de fire visningene etter hverandre, men det må bestilles billett til hver enkelt visning. Se mer informasjon, tider og billettbestilling for hver av de fire visningene:

Himmelrike og helvete

Kveldens ubehag

Stjernens time

KUNST - ig