Utstillingspraksis 2
Kort beskrivelse av emnet
Emnet er en introduksjon og forberedelse til avgangsutstillingen, innledende møter med kurator/koordinator. Forberedelse, konseptutvikling og gjennomføring av avgangsutstillingen utføres i nært samarbeid med utnevnt kurator/koordinator, og medstudenter. Tema for fellesmøtene er utstillingsformater og strategier, innledende planlegging av utstilling og katalog. Forskjellige utstillingsstrategier vil belyse ulike presentasjonsmuligheter.
Læringsutbytte for emnet
Etter endt emne skal studenten kunne:
- demonstrere bevissthet og kunnskap om de prosessene som inngår i formidling av medium- og materialbasert kunst
- utvise innsikt og forståelse for hvordan kunstfeltet fungerer
- ha tilegnet seg innsikt om utstillingsstrategier og praksis på et høyt nivå.
Undervisning og læringsformer
Undervisningen består av fellesmøter med kuratoren/koordinatoren, individuell- og gruppeveiledning. Inneholder forberedelse til katalogarbeid, pressearbeid, evt. sponsorarbeid, montering av utstilling og formidling til offentligheten.
Arbeidskrav for emnet er:
- aktiv deltakelse
- gjennomførte arbeidsoppgaver og presentasjoner
Vurdering
Arbeidskrav må være godkjent for at studenten skal kunne få avsluttende vurdering i emnet.
Studentens arbeid og progresjon vurderes gjennom hvert semester. En formell vurdering av emnet finner sted ved slutten av semesteret.
Ved semestergjennomgangen presenterer hver student sitt arbeid for en komite bestående av hovedveileder og en annen faglig ansatt. En kortfattet rapport leveres komiteen i forkant av gjennomgangen. Presentasjonen kan bestå av kunstneriske arbeider, digital dokumentasjon og tekst. Komiteen vurderer studentens kunstneriske praksis og progresjon, sett i forhold til emnets læringsmål, sammen med studenten.
Det benyttes karakterene: bestått/ikke-bestått.
Bestått semester er en forutsetning for å fortsette studiet.