Materialstudier
Kort beskrivelse av emnet
Emnet omfatter praktisk utprøving av materialers egenskaper og muligheter knyttet til utvikling av rom og romrelaterte produkter. Det blir lagt vekt på overflater, lys, sanselighet samt tekniske egenskaper, vedlikehold og bærekraft ved valg og anvendelse av materialer, med ekskursjoner til ulike eksterne bedrifter.
Læringsutbytte for emnet
Etter endt emne skal studenten:
- ha kunnskap og praktisk erfaring med utprøving av ulike materialers sanselige og taktile kvaliteter og betydning av disse i utforming av rom og objekter.
- ha innsikt om ulike materialers teknologiske og funksjonelle egenskaper og betydninger samt evne til å planlegge og gjennomføre digital fabrikasjon i ulike materialer.
- ha innsikt i problemstillinger knyttet til etikk, bærekraft og miljø ved valg av materialer.
- kunne analysere og omsette erfaring til nye materialuttrykk.
Undervisning og læringsformer
Gruppeundervisning kombinert med individuell veiledning. Forelesninger, litteraturstudier og praktisk arbeid med materialer, samt workshops og/eller ekskursjoner kan inngå. For å sikre et best mulig læringsutbytte for den enkelte student og et optimalt læringsmiljø, er det avgjørende at studenten er til stede og deltar aktivt i all undervisning og studierelatert arbeid.
Arbeidskrav for emnet er:
- gjennomføring av alle pålagte oppgaver til fastsatte innleveringsfrister .
- deltakelse i undervisning og aktiviteter som defineres som obligatoriske i emneplanen.
Vurdering
Alle arbeidskrav må være godkjent for å få en avsluttende vurdering i emnet. Emnet vurderes på grunnlag av læringsmål og vurderingskriterier som er satt for emnet. Vurderingen foretas av emneansvarlig og kan eventuelt gjøres i samarbeid med interne faglærere og/eller eksterne gjestelærere.