Standpunkt
Kort beskrivelse av emnet
Emnet er masterstudiets innledende emne og gir studenten oversikt over masterprogrammets fagområder samt avdeling designs og Kunsthøgskolen i Oslos faglige ressurser og praktiske muligheter. Studenten skal formulere og formidle et faglig utgangspunkt for sin egen fordypning. I møte med medstudenter, andre fagområder og tilnærminger settes studentens praksis og interesseområde i relasjon til masterstudiet og designfeltet for øvrig. Studentene sees som viktige ressurser for hverandre, og emnet gir grunnlag for å identifisere muligheter for videre samhandling og samarbeid i studiet.
Læringsutbytte for emnet
Etter endt emne skal studenten:
- ha oversikt over tilgjengelige muligheter og ressurser for praktisk fordypning ved Kunsthøgskolen i Oslo, og ha kjennskap til de faglige ressursene knyttet til studieprogrammet.
- kunne finne, definere og presentere et faglig interessefelt i en designfaglig sammenheng, og innhente relevant informasjon i henhold til dette.
- kunne problematisere og reflektere over eget og andres arbeid.
Undervisning og læringsformer
Emnet er tverrfaglig og kan bestå av forelesninger, veiledning, selvstudie, gruppearbeid, ekskursjoner, workshops og gruppekritikk. Verksteds- og bibliotekskurs kan inngå.
Arbeidskrav:
- Gjennomføring av alle pålagte oppgaver til fastsatte innleveringsfrister
- Deltakelse i undervisning og aktiviteter som defineres som obligatoriske i emneplanen
Vurdering
Alle arbeidskrav må være godkjent for å få en avsluttende vurdering i emnet. Vurderingen gjøres på grunnlag av læringsmål og vurderingskriterier som er satt for emnet. Vurderingen foretas av emneansvarlig og kan eventuelt gjøres i samarbeid med interne faglærere og/eller eksterne gjestelærere.