Teori 1: Teori i designpraksis
Kort beskrivelse av emnet
Emnet utvikler en felles forståelse av sentrale begreper, teorier og fagspråk i masterstudiet i design. Det utvikler en profesjonell holdning til designforskning og kunstnerisk utviklingsarbeid som en integrert del av studentenes praksis som designere. Emnet har et kjernepensum, i tillegg til anbefalt lesning. Det formidles en rekke tilnærminger og metoder som er relevante for utvikling av designteori, forskningspraksis og drøfting av helhetlige designprosjekter. Dette gir et grunnlag for kritisk refleksjon ved at designarbeid plasseres ut fra bl.a. samfunnskontekst, designtenkning, designforskning og tverrfaglig samarbeid. Emnet gir grunnlag for å kontekstualisere studentens eget designarbeid. Det gir en innføring i arbeidsrutiner for selvstudier også etter endt masterstudie.
Læringsutbytte for emnet
Etter endt emne skal studenten:
- kunne sette designfaget og egen faglig praksis i et teoretisk, forsknings- og samfunnsperspektiv.
- kunne drøfte, dokumentere og formidle eget designarbeid, visuelt, materielt og muntlig
Undervisning og læringsformer
Undervisning gjennomføres i workshop med teori og praktisk arbeid, samt forelesning, veiledning (individuell og/eller i gruppe) og selvstudie.
Vurdering
Alle arbeidskrav må være godkjent for å få en avsluttende vurdering i emnet. Vurderingen gjøres på grunnlag av læringsmål og vurderingskriterier som er satt for emnet. Vurderingen foretas av emneansvarlig og kan eventuelt gjøres i samarbeid med interne faglærere og/eller eksterne gjestelærere.