Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 130, Firefox (Android) 130, Android WebView 130, Chrome 130, Chrome 129, Chrome 128, Chrome 127, Chrome 109, Edge 130, Edge 129, Edge 128, Firefox 132, Firefox 131, Firefox 130, Firefox 91, Firefox 78, Safari/Chrome (iOS) 18.0, Safari/Chrome (iOS) 17.6-17.7, Safari/Chrome (iOS) 17.5, Safari/Chrome (iOS) 16.6-16.7, Safari/Chrome (iOS) 15.6-15.8, Opera Mobile 80, Opera 114, Opera 113, Safari (MacOS) 18.0, Safari (MacOS) 17.6, Samsung 26, Samsung 25

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

Tematisk fokus 5

Studiepoeng
2
Emnekode
BK303
Inngår i studieprogram
Bachelorstudium i billedkunst (2022)

Kort beskrivelse av emnet

Kunstakademiet tilbyr et bredt spekter av tematiske workshops, seminarer og foredrag slik at du kan berike din praksis, få en forståelse av historien og konteksten som former samtidskunsten, og engasjere deg kritisk i forhold til problemstillinger i samtidskunst, kultur og samfunn.

Disse forskjellige metodene er heretter samlet under betegnelsen kurs.

Læringsutbytte for emnet

Etter endt emne skal studenten kunne:

  • stille spørsmål ved kunstverk og kunstneriske tilnærminger innenfor et kritisk rammeverk
  • identifisere sentrale begreper i kulturell praksis og teori
  • utveksle ideer og kunstnerisk utviklingsarbeid med medstudenter
  • studere og arbeide i dialog eller samarbeide med andre

Undervisning og læringsformer

Disse forbinder teori og praksis i varierende grad og tema vil ofte være på tvers av ulike praksiser og diskurser, inkludert kunstneriske praksiser, tekniske spesialiseringer, performance, dans og teaterutøvelse, sosiale og politiske problemstillinger, kulturteori, filosofi, antropologi, psykoanalyse, arkitektur, litteratur, musikk etc.

Det er også mulig å gjennomføre et selvstyrt studium innenfor et studentinitiert prosjekt som fokuserer på et bestemt emne. Ekskursjoner er ofte en del av tematiske workshops eller seminarer, men kan også inngå i student-initierte prosjekter.

Deltakelse og utveksling av ideer er avgjørende i workshops, seminarer og forelesninger, så det er forventet at du følger det undervisningsopplegget du velger og deltar aktivt i dette tilbudet. Det er krav til 80 % tilstedeværelse i all organisert undervisning ved Kunstakademiet hvis ikke annet er opplyst. Hvis du ikke kan delta eller ikke møter opp, forventes det at du informerer læreren på forhånd og opplyser om årsaken til fraværet ditt

Det er mulig å gjennomføre et individuelt prosjekt som erstatning for ett kurs. Dette må forhåndsgodkjennes av hovedveileder.

Vennligst se oversikt over undervisningsformer for mer informasjon om workshops, seminarer og foredrag, samt student-initierte prosjekter, og se på semesterplanen for hvilke workshops, seminarer og foredrag som tilbys i løpet av semesteret.

Arbeidskrav:

  • en kombinasjon av workshops, seminarer og forelesninger
  • aktiv deltakelse i minst ett kurs (med minimum 80 % fremmøte) eller eget prosjekt (godkjent av hovedveileder)

Vurdering

Arbeidskrav må være godkjent for at studenten skal kunne få avsluttende vurdering i emnet.

Studenten vil bli vurdert av kursansvarlig for studentens kurs i emnet. Vurderingen ses i relasjon til emnets læringsutbytte. Etter å ha fullført ett kurs vil emnet være bestått.

Emnet vurderes til bestått/ikke-bestått.