Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 117, Firefox (Android) 118, Android WebView 117, Chrome 117, Chrome 116, Chrome 115, Chrome 114, Chrome 109, Edge 117, Edge 116, Firefox 118, Firefox 117, Firefox 91, Firefox 78, Safari/Chrome (iOS) 17.0, Safari/Chrome (iOS) 16.6, Safari/Chrome (iOS) 16.3, Safari/Chrome (iOS) 16.1, Safari/Chrome (iOS) 15.6-15.7, Opera Mobile 73, Opera 103, Opera 102, Opera 101, Safari (MacOS) 17.0, Safari (MacOS) 16.6, Safari (MacOS) 15.6, Samsung 22, Samsung 21

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

Publiseringsverkstedet. Foto: Øystein Thorvaldsen
Publiseringsverkstedet. Foto: Øystein Thorvaldsen

Publisering

I Publiseringsverkstedet kan studentene få veiledning rundt trykking, innbinding og oppsett for bøker og publikasjoner. Verkstedet har utstyr og grafikkpresser til trykking av blysats og typografi i tre, samt materialer og verktøy for trykking og ferdiggjøring av kunstnerbøker og mindre publikasjoner. Det finnes utstyr for varmepreg/forgylling, kutting, stifting og bokomslag, i tillegg til diverse materialer for salg og håndverktøy til utlån for arbeid i verkstedet.

Publiseringsverkstedet har to Risografer som gir mulighet til trykking i størrelse A2 og A3 med fargene gul, oransje, rød, rosa, grønn, blå og svart både til plakater og pamfletter.

Verksmester

Brynhild Seim
Tel. +47 90 25 03 82
brynseim@khio.no

Åpningstider

Introduksjonskurs

  • 1 dags kurs. Påmelding via programansvarlig

Silketrykk

Silketrykk er en samlebetegnelse på en grafisk teknikk som kan deles i to: tekstil- og plantrykk.

Silketrykk/serigrafi er en teknikk hvor det brukes en ramme (tre eller aluminium) med syntetisk duk. På denne duken påføres det en fotoemulsjon som reagerer på UV-lys.

Det som skiller denne teknikken fra andre grafiske teknikker er den store bruken i industriell masseproduksjon.

Med tekstiltrykk menes trykk på t-skjorter, hettegensere, treningstøy - altså det meste som ikke har sømmer eller glidelås og som tåler 185 grader, som er temperaturen som fargen herder på.

Plantrykk er en samlebetegnelse hvor trykkingen foregår på et vakuumbord. Man kan for eksempel trykke klistremerker, plakater og skateboards, og bruke materialer som tre, stål/aluminium, PVC, stein, glass og pleksiglass.

Verksmester

Jan Skomakerstuen
+4 997 84 848
janskoma@khio.no

Åpningstider

Introduksjonskurs

  • Fire dagers sikkerhetskurs. Påmelding via programansvarlig.
  • Studenter med tidligere erfaring fra silketrykk kan få tilgang ved å kontakte verksmester Jan Skomakerstuen janskoma@khio.no

Litografi/Høytrykk

På litografiverkstedet finnes det håndpresser, en steintrykkspresse i storformat og en maskinell steintrykkspresse, samt et stort utvalg litografisk stein, sliperom og arbeidsplasser for opptegning.

Maskinparken omfatter også en storformatprinter, stensilplotter, CNC-fres samt papirskjæremaskin. Arealet inneholder også et skjermet rom for papirbehandling og arkiv.

Verksmestere

Erik Solheim
+47 917 70 082
eriksolh@khio.no

Scott O'Rourke
+47 414 89 661
scotrour@khio.no

Åpningstider

  • Verksmester eller faglærer er til stede mandag til onsdag fra 09:00 – 15:45.
  • Studenter med introduksjonskurs har tilgang i skolens åpningstider alle dager fra 06:00 – 24:00.
  • Timeplan i TimeEdit

Introduksjonskurs

  • Ta kontakt med verksmester.

Dyptrykk

I Dyptrykks- og Høytrykksverkstedet er det dedikerte arbeidsplasser hvor studentene kan utvikle sine ideer i et inspirerende miljø som kombinerer århundrer gamle tradisjoner med moderne innovasjoner. Vi har 3 storformat dyptrykkspresser, 2 frittstående høytrykkspresser, et aquatint-rom og et etserom hvor studentene kan arbeide med sink, stål, aluminium og kobber.

Fagområdet tilbyr undervisning i alle former for dyptrykk og høytrykk, som hard- og mykgrunn, aquatint, mezzotint, viskositetstrykk, koldnål, fotogravyr, fotopolymer, tresnitt, linosnitt, kollografi og monotypi.

Verksmester

Scott O'Rourke
+47 414 89 661
scotrour@khio.no

Åpningstider

  • Verksmester er til stede mandag, tirsdag og annenhver onsdag fra 09:00 – 16:00.
  • Studenter med introduksjonskurs har tilgang i skolens åpningstider alle dager fra 06:00 – 24:00.
  • Timeplan i TimeEdit

Introduksjonskurs

Introduksjonskurs er for studenter som ikke går på grafikk.  Studenter på grafikk og tegning får sin introduksjon gjennom studiet.