Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 117, Firefox (Android) 118, Android WebView 117, Chrome 117, Chrome 116, Chrome 115, Chrome 114, Chrome 109, Edge 117, Edge 116, Firefox 118, Firefox 117, Firefox 91, Firefox 78, Safari/Chrome (iOS) 17.0, Safari/Chrome (iOS) 16.6, Safari/Chrome (iOS) 16.3, Safari/Chrome (iOS) 16.1, Safari/Chrome (iOS) 15.6-15.7, Opera Mobile 73, Opera 103, Opera 102, Opera 101, Safari (MacOS) 17.0, Safari (MacOS) 16.6, Safari (MacOS) 15.6, Samsung 22, Samsung 21

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

Portrett Ali Gallefoss. Foto Inger Marie Grini.
Portrett Ali Gallefoss. Foto Inger Marie Grini.

Spontan pengestøtte til Ali Gallefoss

Da BO BEDREs pris for Årets nykommer skulle deles ut til Ali Gallefoss, førte en spontan handling til at han fikk 50.000 kroner i prispenger, selv om det i år ikke var knyttet et pengestipend til prisen på grunn av korona.

Onsdag kveld, 15.10., ble vinnerne av BO BEDRE Designpris 2020 feiret med middag på Hotel Continental i Oslo. Ali Gallefoss, som går andre året på design, var kåret til Årets nykommer, en pris som vanligvis følges av et pengestipend på 100.000 kroner. På grunn av korona og spesielle tilstander har sponsorene uteblitt.

Da Thomas Sund fra Vestre ble gjort oppmerksom på at det i år utypisk ikke er tilknyttet et pengestipend til prisen Årets nykommer, tok han grep. En kjapp SMS-utveksling med sin sjef, Jan Christian Vestre, klinking på glasset og så sa han:

– Vestres forrige leder, Jan Vestre, sa dette en gang: «Vi mennesker har penger på feil tidspunkt i livet. Når vi er unge, og trenger dem for å komme oss fremover, mangler vi dem. Når vi er gamle og grå og er kommet dit vi skal, har vi nok av dem». Derfor vil vi i Vestre gjerne gi Årets nykommer Ali Gallefoss 50.000 kroner.

Det ble en god opplevelse for Ali, som tidligere mottok nyheten om prisen med delte følelser, ettersom den viktige økonomisk støtten til hjelp i etableringsfasen uteble (les Avhengig av å skape). 

–Det kom som et sjokk, forteller Ali om pengestipendet. – Det var like før tårene rant. Vestre er en fantastisk bedrift og jeg er glad for at de bruker sin posisjon til å hjelpe unge designere.  

Vestre, som er en norsk produsent av bymøbler, har holdt på i over 70 år. De skriver på hjemmesiden sin at mange snakker i dag om en trippel bunnlinje, som favner både økonomiske, økologiske og sosiale resultater. Det er vi gjerne med på, og vi har lenge sagt det på denne måten: Alle kan redde verden. Litt.

Årets nykommer, Ali Gallefoss, fullfører for tiden masterstudiet i design på Kunsthøgskolen i Oslo.