Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 92, Firefox (Android) 90, QQ browser 10.4, UC browser 12.12, Android WebView 92, Baidu 7.12, Chrome 92, Chrome 91, Chrome 90, Edge 92, Edge 91, Firefox 91, Firefox 90, Firefox 89, Firefox 78, Internet Explorer 11, Safari/Chrome (iOS) 14.5-14.7, Safari/Chrome (iOS) 14.0-14.4, KaiOS 2.5, Opera Mini, Opera Mobile 64, Opera 78, Opera 77, Safari (MacOS) 14.1, Safari (MacOS) 14, Safari (MacOS) 13.1, Samsung 14.0, Samsung 13.0

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

Sånn er det å studere på Kunsthøgskolen: Kunstakademiet

Sånn er det å studere på Kunsthøgskolen: Kunstakademiet

– Kunstakademiet byr på enormt med plass, fantastiske verksteder, og en åpen og hjelpsom atmosfære. Jeg har utviklet meg veldig i løpet av den tiden jeg har vært her. Og ikke minst har jeg blitt helt avhengig av de flotte verkstedene – og det er jo baksiden av medaljen: at jeg er blitt så godt vant, nå som jeg skal stå på egne ben, sier Malin Bülow etter å ha fullført master på Kunstakademiet.

Malin Bülow (37 år), master fra avdeling Kunstakademiet

Da Malin Bülow begynte på Kunstakademiet, var det etter en bachelor fra en tilsvarende utdanning i Amsterdam. Bülow er opprinnelig svensk, men har bodd en stor del av sitt liv utenlands.

– Den internasjonale bredden på masterstudiet var en viktig bakgrunn for at valget mitt falt på Kunstakademiet i Oslo, sier Malin Bülow.

– Likevel ble jeg overrasket over at så mange av studentene i klassen var utenlandske.

Malin Bülow er utdannet nevrobiolog før hun begynte på kunstutdanningen, og som kunstner jobber hun i skjæringspunktet mellom kunst og vitenskap. Hun har brukt mye av sine to år som masterstudent på å utforske forskjellige arbeidsmetoder og materialer, og har jobbet på mange av skolens 23 verksteder: Hun har vært både på modell- og prototypeversktedet, på keramikk, på klær og kostyme og metallverkstedene.

– Jeg innledet tidlig et samarbeid med dansestudenter på samtidsdans på Balletthøgskolen. Det er det som er så fantastisk med å gå her, så mange flinke mennesker under samme tak! Det er mange muligheter for spontane og produktive samarbeid med studenter fra andre avdelinger, forteller hun.

Kunstarbeidene hennes består av skulptur, installasjon og performance. Samarbeidet med danserne har vært viktig for performance-arbeidene hennes.

– Jeg vil oppfordre nye studenter til å ikke stenge seg inne på studioet sitt. Det kan skje så mye spennende kunstnerisk og faglig om du benytter deg av alle mulighetene som denne skolen gir. Jeg vil særlig anbefale ferske studenter å få med seg så mange studioveiledninger som mulig. Det er en utrolig luksus som vi som studenter kan benytte oss av – at professorene sitter ned og snakker om kunsten vår, en hel time, når det måtte passe, sier Malin Bülow.

Nå planlegger hun å skaffe seg atelier i Oslo og vil fortsette å jobbe med kunst. Målet er å etablere seg som kunstner i Norge og etterhvert utenlands. På sikt ønsker hun også å dele sine erfaringer fra kunsten og vitenskapen med andre gjennom kunstnerisk tekst og undervisning.

– Kunstakademiet byr på enormt med plass, fantastiske verksteder, og en åpen og hjelpsom atmosfære. Jeg har utviklet meg veldig i løpet av den tiden jeg har vært her. Og ikke minst har jeg blitt helt avhengig av de flotte verkstedene – og det er jo baksiden av medaljen: at jeg er blitt så godt vant, nå som jeg skal stå på egne ben, sier hun.

FOTO: Malin Bülow i resepsjonsområdet til Kunsthøgskolen.