Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 130, Firefox (Android) 130, Android WebView 130, Chrome 130, Chrome 129, Chrome 128, Chrome 127, Chrome 109, Edge 130, Edge 129, Edge 128, Firefox 132, Firefox 131, Firefox 130, Firefox 91, Firefox 78, Safari/Chrome (iOS) 18.0, Safari/Chrome (iOS) 17.6-17.7, Safari/Chrome (iOS) 17.5, Safari/Chrome (iOS) 16.6-16.7, Safari/Chrome (iOS) 15.6-15.8, Opera Mobile 80, Opera 114, Opera 113, Safari (MacOS) 18.0, Safari (MacOS) 17.6, Samsung 26, Samsung 25

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

Medieoppslag om utenforskap og rasisme

Medieoppslag om utenforskap og rasisme

Brev fra rektor Marianne Skjulhaug

Helt nødvendige samfunnsendringer er på gang. Mange hundre års urett skal utliknes. Urett som gjennom tidene har hindret utfoldelse og muligheter for grupper og enkeltindivider til å finne sine veier og sitt jeg. Derfor er det bra at vi har studenter og ansatte som setter ord på og arbeider med å endre strukturer og holdninger som gir rom for utenforskap og rasisme. Jeg ser et avgjørende samfunnsengasjement ved Kunsthøgskolen som kan drive frem endring, det gjør meg stolt som rektor. Til tross for flere tiltak her ved Kunsthøgskolen, ser vi at det fremdeles er en vei å gå.

Studenter fra Teaterhøgskolen har delt modig sine erfaringer offentlig, og retter kritikk til skolen. Som dekan ved Teaterhøgskolen Victoria Meirik sier, så lytter vi og tar disse erfaringene på alvor. Å få kritikk er ikke alltid enkelt, det tror jeg gjelder for oss alle. Det samme gjelder å gi kritikk. Kritikken som er gitt, gjør at det gode arbeidet med likestilling og mangfold fortsetter med fornyet styrke og utvidete perspektiver.

Jeg oppfordrer oss alle ved hele Kunsthøgskolen til å være med i samtaler om hvordan vi i fellesskap og gjennom kunsten skal få arbeidet bedre til. Ved å være i en positiv dialog, slik skuespillerstudentene ber om, vil dialogen gjøre skolen enda sterkere. Fordi: Together we stand. Divided we fall. Hvorfor, spør du kanskje? Det er enkelt, Kunsthøgskolen har erfart at et mangfold av studenter og ansatte styrker læringsmiljøet og gjør studentene våre til bedre kunstnere.

Det gode ved at denne typen kritikk luftes i offentlighet er at den angår hele samfunnet, ikke bare Teaterhøgskolen, eller bare Kunsthøgskolen for den saks skyld. Studentene våre bidrar til en allmenn bevisstgjøring. Hvis Teaterhøgskolen og Kunsthøgskolen kan gå i front og vise vei inn i et samfunn som virkelig åpner for mangfold, da har vi gjort et solid samfunnsoppdrag. Hvis vi samtidig gjør kvaliteten i våre kunstutdanninger enda bedre, styrker vi også kjernevirksomheten vår.

Aftenposten 24.11: De går på prestisjetunge Teaterhøgskolen – Blir enten eksotifisert eller undervurdert (bak betalingsmur)