Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 117, Firefox (Android) 118, Android WebView 117, Chrome 117, Chrome 116, Chrome 115, Chrome 114, Chrome 109, Edge 117, Edge 116, Firefox 118, Firefox 117, Firefox 91, Firefox 78, Safari/Chrome (iOS) 17.0, Safari/Chrome (iOS) 16.6, Safari/Chrome (iOS) 16.3, Safari/Chrome (iOS) 16.1, Safari/Chrome (iOS) 15.6-15.7, Opera Mobile 73, Opera 103, Opera 102, Opera 101, Safari (MacOS) 17.0, Safari (MacOS) 16.6, Safari (MacOS) 15.6, Samsung 22, Samsung 21

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

Eilert Hasseldal (til høyre) som Valentine i fremføring av "Faust" av C.Gounod på Kunsthøgskolen i Oslo vår 2016. Foto: Stephen Hutton.
Eilert Hasseldal (til høyre) som Valentine i fremføring av "Faust" av C.Gounod på Kunsthøgskolen i Oslo vår 2016. Foto: Stephen Hutton.

Ny mentorordning for operastudentene

- Det er en helt unik mulighet vi har fått nå, sier operastudent Eilert Hasseldal (bildet). Han er en av fem studenter som nå har fått sin egen mentor ved Den Norske Opera, og skal veiledes av en profesjonell stjerne.

Den nye mentorordningen skal gjøre forbindelsen mellom Operaen og Operahøgskolen sterkere og overgangen lettere når operastudentene skal prøve lykken som operasangere. Mentorene som skal veilede operastudentene er Espen Langvik, Eli Kristin Hansveen, Ingebjørg Kosmo, Thorbjørn Gullbrandsøy og Jens-Erik Aasbø.

- Vi har et fint miljø og flotte lærere på skolen, men mange er ikke aktive operasangere. De som jobber her på Operaen er jo det! Nå kan vi høste deres erfaringer fra hvordan arbeidssituasjonen og operamiljøet er, sier Eilert Hasseldal. I tillegg til ham er det Emil Havold Næshagen, Marcela Randem, Nora Oleanne Sårheim og Tina Therese Tuven som har fått hver sin veileder på Operaen. 

- Jeg skjønte at vi måtte forsterke båndet mellom Operaen og Operahøgskolen, for de som er midt i karrieren sin kan virkelig hjelpe studentene. Nå skal de følge hverandre, mentorer og studenter. Og det er klart: Det som gagner kvalitieten på vår utdanning gjør den også mer attraktiv for nye søkere, sier dekan ved Operahøgskolen, Mira Bartov.

- Det er mye energi i å omgås de nye studentene, for de vil så mye og har sånn trøkk! Vi vil jo gjerne bli minnet på denne energien og hvorfor vi holder på med dette, sier operasanger Espen Langvik ved Den Norske Opera, om hvorfor han har stilt opp som mentor.

Han har ett råd til de unge studentene:

- Rådet mitt er egentlig å finne fram til en egen streng i seg selv og vite hva man er god for og hva man er verdt og hvem en er. Så kan det storme så mye det vil rundt en, sier han.