Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 117, Firefox (Android) 118, Android WebView 117, Chrome 117, Chrome 116, Chrome 115, Chrome 114, Chrome 109, Edge 117, Edge 116, Firefox 118, Firefox 117, Firefox 91, Firefox 78, Safari/Chrome (iOS) 17.0, Safari/Chrome (iOS) 16.6, Safari/Chrome (iOS) 16.3, Safari/Chrome (iOS) 16.1, Safari/Chrome (iOS) 15.6-15.7, Opera Mobile 73, Opera 103, Opera 102, Opera 101, Safari (MacOS) 17.0, Safari (MacOS) 16.6, Safari (MacOS) 15.6, Samsung 22, Samsung 21

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

Munich Jewellery Week: Studenter til prestisjetunge Talente

Munich Jewellery Week: Studenter til prestisjetunge Talente

Fra 11. til 17. mars foregår den årlige samlingen av smykkekunstnere fra hele verden i München. En nåværende og tre tidligere studenter deltar i den prestisjetunge konkurransen Talente.

Munich Jewellery Week eller på tysk Schmuck, er det største smykkekunst arrangementet i verden og det foregår hvert år rundt mars. Hele metallmiljøet i Norge reiser dit og utstillingsmessig er Schmuck det høyeste spesialiseringen metall- og smykkekunst ved KHiO kan komme. Håndverksmessen er fem ganger så stor som messeområdet på Lillestrøm, med mange forskjellige håndverk i tillegg til smykkekunst.

Det hele startet med to konkurranse-utstillinger, Schmuck og Talente, hvor det etter noen år samlet seg flere og flere smykkeutstillinger rundt disse to prestisjetunge utstillingene. I tillegg blir èn historisk anerkjent smykke-kunstner hedret hvert år i designmuseet Pinakothek der Moderne. For to år siden ble Tone Vigeland hedret i en stor retrospektiv utstilling. Sammen med den utvalgte kunstneren blir også en smykkekunst skole invitert til å holde en utstilling kalt Under the stairs, siden utstillingen er under en stor trapp i museet. I 2016 var det KHiO som fikk bidra på denne utstillingen. En av de som var med i 2016, var Olaf Tønnesland Hodne, han er nå masterstudent på metall- og smykkekunst og utvalgt til Talente.

–Jeg har tidligere vært så heldig å ha deltatt på Under the stairs i 2016 og en liten utstilling i fjor, men i år kom jeg med på Talente og det betyr veldig mye for meg. Det er en utstilling for unge håndverkere under 34 år, som du kan være med på bare en gang i livet. Det som er moro med MJW er det sosiale hvor du møter smykkekunstnere, gallerister og samlere fra hele verden. Alle løper rundt for å få med seg flest mulig av de nesten 100 utstillingene som er spredd rundt hele byen. Og det er lett å se hvem som er med, for alle går rundt med et stort kart og har på seg rare smykker. På spesialiseringen til avdeling Kunst og håndverk, metall- og smykkeunst, blir alle oppfordret til å reise, men det er kun de som er med på en utstilling som får støtte til å reise, så dessverre er det ikke alle som har råd. Vi håper det blir en skoletur hvert år slik at flere kan oppleve MJW. Denne uken er noe alle smykkekunststudenter bør få med seg et par ganger. Det er her man virkelig blir sett som smykkekunstner.

Masterstudenter i medium- og materialbasert kunst som deltar på Talente er:

Olaf Tønnesland Hodne NO (MA2 student)
Ida Olesdatter Barland NO (MA 2018)
Sisse Lee DK/NO (MA 2018)
Emil Gustafsson SE/NO (MA 2015)

Selected artists Talente 2019


1. april er søknadsfrist for Bachelor medium- og materialbasert kunst