Victoria Randem. Foto: Erica Hebbert
Victoria Randem. Foto: Erica Hebbert

KHiO-student til operastudioet ved Staatsoper Berlin

Sopranen Victoria Randem er avgangsstudent på masterutdanningen ved Operahøgskolen, og har blitt tilbudt plass på det prestisjefylte operastudioet ved Staatsoper Unter den Linden i Berlin.

–Victoria  har i skarp konkurranse med sangere fra hele verden fått tilbud om et to-årig engasjement fra september 2019. Staatsoper Unter den Linden er en av de viktigste internasjonale operascenene, og vi er veldig stolte av henne, sier dekan ved Operahøgskolen, Tore Dingstad.

Bygger stein for stein

Randem studerer sang under Solveig Kringlebotn. –Victoria kom til meg som tenåring og var min første "offisielle" elev. Jeg har fulgt henne gjennom Unge Talenter på Barratt Due, Høyskoleavdelingen på Barratt Due og nå i tredje året på Operahøgskolen, så Victoria er spesiell for meg, forteller Kringlebotn. –Vi har bygget stein for stein sammen. Suksess kommer ikke av seg selv, det er hardt og målrettet arbeid over tid som må til, men Victoria har det som trengs for å lykkes. Jeg gleder meg til å følge henne videre, sier hun.

En spennende mulighet

Randem selv forteller at hun er veldig glad og spent for å ha fått muligheten til å reise til Berlin og jobbe på et av de viktigste operahusene i Europa. –Dette hadde ikke gått uten støtte fra sanglæreren min, Solveig Kringlebotn, og familien min.  Både mamma og storesøsteren min ble med meg den første gangen jeg sang på huset og det var til stor hjelp. Ikke alle får denne støtten, så det er jeg utrolig takknemlig for, sier hun. 

– Jeg gleder meg utrolig mye til å starte et nytt kapittel i livet mitt etter at jeg fullfører masteren min her til våren! 

Les mer

Staatsoper Under den Linden