Drømmestipendet til Ben Nguyen

Ben Nguyen på første året i bachelor jazzdans har blitt tildelt Drømmestipendet 2021, et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk tipping.

Ben Nguyen.– Det var en stor ære og jeg ble utrolig glad da jeg fikk høre at jeg hadde fått stipendet i år! Det betyr mye for meg at Drømmestipendet valgte meg.

Drømmestipendet 2021 består av 50 stipend á 30 000 kroner. Det er Ben Nguyens hjemkommune Stavanger som nominerte ham, for i tillegg til at stipendet skal gi verdifull inspirasjon og anerkjennelse, og bidra til at mange unge kunst- og kulturutøvere får oppfylt sine drømmer, skal ordningen også bidra til å synliggjøre kommunenes arbeid for unge kunst- og kulturutøvere. Ben startet å danse på Stavanger kulturskole og Steps Dansestudio, og gikk videre på danselinjen ved Stavanger katedralskole avdeling Bjergsted før han høsten 2020 startet studiene ved KHiO. 

– Jeg startet min bachelor i jazzdans her på KHiO i høst, og jeg trives veldig! Det har vært utrolig kjekt å kunne utvikle meg og lære med så mange flotte mennesker rundt meg. Jeg er veldig fornøyd med alle fag og lærere jeg har hatt og føler at KHiO passer meg veldig godt. Jeg har fått ett godt miljø rundt meg og er veldig takknemlig for det.

Ben2

Det var hard konkurranse om Drømmestipendet i år, med i alt 660 nominerte i aldersgruppen 18 til 25 år. Bare 7,5 % av de nominerte fikk stipend.

– Jeg har ikke bestemt meg enda for hva stipendet skal brukes til, men er veldig takknemlig for anerkjennelsen og støtten på vei mot drømmen om å bli profesjonell danser.

– Jeg danser fordi dans gir meg sjansen til å få glede, ro, utfordring og alt man egentlig trenger her i livet. Dans er det viktigste jeg har i livet og det jeg bryr meg mest om. Det er det jeg kan og kjenner best til, og er det beste jeg vet om i verden.


@ben.nguyeen Følg Ben Nguyen på instagram @ben.nguyeen