Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 117, Firefox (Android) 118, Android WebView 117, Chrome 117, Chrome 116, Chrome 115, Chrome 114, Chrome 109, Edge 117, Edge 116, Firefox 118, Firefox 117, Firefox 91, Firefox 78, Safari/Chrome (iOS) 17.0, Safari/Chrome (iOS) 16.6, Safari/Chrome (iOS) 16.3, Safari/Chrome (iOS) 16.1, Safari/Chrome (iOS) 15.6-15.7, Opera Mobile 73, Opera 103, Opera 102, Opera 101, Safari (MacOS) 17.0, Safari (MacOS) 16.6, Safari (MacOS) 15.6, Samsung 22, Samsung 21

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

Paul Bennett (andre til høyre, midterste rad)fra IDEO, et av verdens ledende designbyråer, ble svært begeistret for KHiO og studentene da han besøkte skolen under Designers' Saturday 2019. Professor og fagansvarlig for interiørarkitektur og møbeldesign Toni Kauppila (til venstre for Bennett) og studentene er svært begeistret for at Bennett tok kontakt og ville samarbeide med dem. Foto: Kristiina Veinberg.
Paul Bennett (andre til høyre, midterste rad)fra IDEO, et av verdens ledende designbyråer, ble svært begeistret for KHiO og studentene da han besøkte skolen under Designers' Saturday 2019. Professor og fagansvarlig for interiørarkitektur og møbeldesign Toni Kauppila (til venstre for Bennett) og studentene er svært begeistret for at Bennett tok kontakt og ville samarbeide med dem. Foto: Kristiina Veinberg.

Design for radikale endringer

Designstjernen Paul Bennett og hans banebrytende designbyrå IDEO, skal i ni uker samarbeide med 1.års masterstudentene våre på design.

–Vi er ganske overveldet over at Paul Bennett har valgt å komme til oss. Hans kontor får stadig henvendelser av skoler fra hele verden som ønsker at han skal komme til dem, sier professor og fagansvarlig for interiørarkitektur og møbeldesign Toni Kauppila entusiastisk.

–Kontakten ble opprettet da han var hos oss høsten 2019 i forbindelse med Designers Saturday. Han var veldig imponert over skolen og våre studenter og sa at han gjerne ville komme tilbake hit og jobbe med oss. Jeg tenkte at han, til liks med mange andre som er innom, sa det for å være hyggelig, men da jeg senere hadde kontakt med han, spurte han når vi var klar for å begynne samarbeidet.

Innflytelsesrik design

Paul Bennett er kjent som en uredd, nyskapende kreativ sjef for IDEO, et av de mest banebrytende og innflytelsesrike designbyråene internasjonalt. Fra å tidligere være opptatt av produktdesign, IDEO har blant annet formgitt Apple musen, har fokus nå blitt satt på samfunnsutfordringer og hva myndigheter kan gjøre for å oppnå endring. Bennett samarbeider med regjeringer over hele verden og har snakket på World Economic Forum, TED Global, Boao Forum for Asia og mange flere steder.

–Vårt prosjekt går ut på å se for oss Norge i fremtiden, med 10 – 20 millioner innbyggere med en internasjonal bakgrunn – hva vil da være den nye ‘norskheten’? Vi tar tak i noe, som kanskje kan oppleves litt skremmende og negativt, og ser på hvilke muligheter det gir. Planen er å snakke med den norske regjeringen om temaet.

Fremtidsoptimisme

Da Bennett var prisutdeler under Designers Saturday 2019 viste han stor tro på fremtiden til faget og den innflytelsen som design vil få fremover.

– Jeg tenker at dette er vårt øyeblikk. Design er for meg der tanker og ferdigheter møtes – optimisme og tro på at forandring er mulig på den ene siden, og på den andre muligheten til å gjøre noe med det ved bruk av design-håndverket.
Kauppila forteller at Paul Bennett, som holder til ved New York kontoret, og hans medarbeidere ved IDEO, har gått inn i prosjektet med største alvor.

– Vi er svært takknemlig for den innsatsen de gjør, som er mye større enn de rammene vi vanligvis har, men de behandler oss likevel som fullverdige kunder i designprosessen og samtidig blir det lagt inn undervisning. Bennett og en kollega, Hanna Pincus fra IDEO.org, har besøkt oss en uke på KHiO og i uke åtte reiser studentene våre til IDEO i London for et nært samarbeid med designerne der. Det blir en fantastisk mulighet til å oppleve hvordan et verdensledende designbyrå jobber med et prosjekt. Så i slutten av mars skal vi ha en utstilling på Design March in Reykjavik, Island.


Det blir mulig å følge prosessen underveis på interiørarkitektur og møbeldesign sin instagram @imkhio og prosjektsiden imkhio.no

Husk søknadsfrist til masterstudium i design 3. februar!