Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 117, Firefox (Android) 118, Android WebView 117, Chrome 117, Chrome 116, Chrome 115, Chrome 114, Chrome 109, Edge 117, Edge 116, Firefox 118, Firefox 117, Firefox 91, Firefox 78, Safari/Chrome (iOS) 17.0, Safari/Chrome (iOS) 16.6, Safari/Chrome (iOS) 16.3, Safari/Chrome (iOS) 16.1, Safari/Chrome (iOS) 15.6-15.7, Opera Mobile 73, Opera 103, Opera 102, Opera 101, Safari (MacOS) 17.0, Safari (MacOS) 16.6, Safari (MacOS) 15.6, Samsung 22, Samsung 21

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

Camille Norment er ny prorektor for forskning ved KHiO. Foto: Herman Dreyer
Camille Norment er ny prorektor for forskning ved KHiO. Foto: Herman Dreyer

Camille Norment ny prorektor

Kunsthøgskolen i Oslo har ansatt Camille Norment som fungerende prorektor for forskning.

– Jeg er veldig glad for at vi har rekruttert en av Norges mest interessante og internasjonalt meritterte kunstnere til den viktige rollen som prorektor i forskning. Camille Norments sterke forankring i både kunst- og forskerverdenen, dels gjennom sin erfaring som forsker på Intervall Research i Palo Alto i USA, og professor i Kunst og teknologi på Malmø Universitet, og hennes lange tverrfaglige erfaring som strekker seg over de fleste av KHiOs kunst- og forskningsområder, kommer til å bli verdifull for utviklingen av kunstnerisk utviklingsarbeid og doktorgradsprogrammet på KHiO, sier Måns Wrange, rektor ved KHiO.

Camille Norment ble ansatt i slutten av vårsemesteret 2020 og begynte i stillingen som prorektor for forskning 1. august. Hun kommer til å fungere som prorektor inntil en ny fireårig åremålsstilling som prorektor blir besluttet og tilsettes i løpet av vårsemesteret 2021. 

– Forskning er en iboende del av kunstnerisk praksis. Å stadfeste det som en drivkraft for en institusjon er viktig for å erkjenne og bevisstgjøre nødvendigheten kunstnerisk kunnskap har i å forme vår bevissthet om den verdenen vi lever i, sier Camille Norment.

Camille Norment er en interdisiplinær billedkunstner, komponist, musiker og performancekunstner. Hennes utstillinger og performancer vises bredt internasjonalt. 

Med bakgrunn i dans og musikk har Norment en B.A. i komparativ litteratur- og kunsthistorie fra University of Michigan, Honors College. En MFA i billedkunst og en MA i interaktiv telekommunikasjon fra New York University, og hun er en Fellow fra Whitney Independent Study Program i New York City.  

Parallelt med sin kunstnerkarriere jobbet Norment som forsker ved det tidligere forskningsinstituttet og tenketanken Interval Research i Silicon Valley, og som Professor i kunst ved Universitetet i Malmö.   

Camille Norment representerte Norge i den 56. Veneziabiennalen i kunst (2015), med et tredelt soloprosjekt som inkluderte en større lyd- og skulpturell installasjon, en publikasjonsserie og en serie lydperformancer.

Hele biografien på ansattsiden

Norment.net