Camille Norment

Camille Norment er en interdisiplinær billedkunster, komponist, musiker og performancekunstner. Hennes ustillinger og performancer viser bredt internasjonalt.

Kulturell psykoakustikk er både et estetisk og et konseptuelt rammeverk for mye av hennes praksis – en utforskning av sosiokulturelle fenomener gjennom det soniske som en kraft over kroppen, sinnet og samfunnet. Ved å komponere kunstverk gjennom lydopptak, skulptur og installasjon, tegning og liveopptreden, bruker hun konseptet om kulturell psykoakustikk for å skape kritiske kunstverk som er opptatt av hvordan kontekst, form, rom og betrakterens kropp skaper opplevelser som er både somatiske og kognitive.

Med bakgrunn i dans og musikk har Norment en B.A. i komparativ litteratur og kunsthistorie fra University of Michigan, Honors College. En MFA i billedkunst og en MA i interaktiv telekommunikasjon fra New York University, og hun er en Fellow fra Whitney Independent Study Program i New York City.

Parallelt med sin kunstnerkarriere jobbet Norment som forsker ved det tidligere forskningsinstituttet og tenketanken Interval Research i Silicon Valley, og som Professor i kunst ved Universitetet i Malmö.

Camille Norment representerte Norge i den 56. Veneziabiennalen i kunst (2015), med et tredelt soloprosjekt som inkluderte en større lyd- og skulpturell installasjon, en publikasjonsserie og en serie lydperformancer. Norment har flere permanente offentlige verk. Noen høydepunkter fra Camille Norments aktivitet de siste årene er: Separatutstilling ved University of Chicago Logan Center (2019); performancer med den annerkjente perkusjonisten Hamid Drake (Chicago 2019) og Ryuichi Sakamoto (Japan 2017 og New York 2018); et bestillingsverk i samarbeide med pianist Craig Taborn på både The Walker Art Center (2019), og The Armory i New York (2016); Utstillinger og performancer på San Francisco Museum of Modern Art (SFMOMA) 2017-8) og ved Pushkin-museet i Moskva (2016); en soloutstilling og performance ved Lydgalleriet som del av Festspillene i Bergen, Norge (2016); installasjoner på Lyonbiennalen (2017-8), Montréalbiennalen (2016), Kochi Muziris biennalen i India (2016); og både utstilling og forestilling på Museum of Modern Art, New York (2013). Hun utvikler for øyeblikket nye installasjoner og performancer som bestillingsverk for flere internasjonale museer. 

http://www.norment.net