Saltvannsblomster av Ragna Misvær Grønstad under avgangsvisningen til medium- og materialbasert kunst i 2016. Foto Niklas Lello.
Saltvannsblomster av Ragna Misvær Grønstad under avgangsvisningen til medium- og materialbasert kunst i 2016. Foto Niklas Lello.

Avgangsarbeid valgt av dronning Sonja til å utsmykke Hurtigruten

Ragna Misvær Grønstad gikk ut fra Kunst og håndverk i 2016, nå er hennes saltvannsblomster fra avgangsprosjektet valgt ut til å utsmykke verdens første hybridskip.

–Det er fantastisk artig. Og en stor ære, sier Misvær Grønstad til Avisa Nordland og forteller om motivene at de er det hun har valgt å kalle visuelle joiker. –De er til personligheter jeg har lyst å dra fram i samfunnet for å vise forholdet jeg har til dem.

Nærmere 600 kunstverk av unge, norske kunstnere, i tillegg til tidligere vinnere av Queen Sonja Print Award (QSPA) og enkelte av dronningens egne arbeider, vil pryde MS Roald Amundsen, verdens første hybridskip.

Da nyheten ble lansert av dronning Sonja i New York i april, var noen av arbeidene til Ragna Misvær Grønstad utstilt. Det var også bildene til medstudent i medium- og materialbasert kunst, Julie Ebbing. Hun mottok høsten 2017 Kjell Nupen Memorial Grant 2017 av dronning Sonja.

20 norske kunstnere er valgt ut i et samarbeid mellom QSPA, Kunsthøgskolen i Oslo, Universitetet i Bergen og NTNU i Trondheim.

Samarbeidet mellom Hurtigruten og dronning Sonjas stiftelse QSPA, omfatter også muligheter som salg av kunst om bord, utvikling av felles produkter, kunstforeslesninger, utstillinger og kunstnere som kan tilbringe tid om bord på Hurtigrutens ekspedisjonsskip.