Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 117, Firefox (Android) 118, Android WebView 117, Chrome 117, Chrome 116, Chrome 115, Chrome 114, Chrome 109, Edge 117, Edge 116, Firefox 118, Firefox 117, Firefox 91, Firefox 78, Safari/Chrome (iOS) 17.0, Safari/Chrome (iOS) 16.6, Safari/Chrome (iOS) 16.3, Safari/Chrome (iOS) 16.1, Safari/Chrome (iOS) 15.6-15.7, Opera Mobile 73, Opera 103, Opera 102, Opera 101, Safari (MacOS) 17.0, Safari (MacOS) 16.6, Safari (MacOS) 15.6, Samsung 22, Samsung 21

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

4 spill på 7 dager

4 spill på 7 dager

KHiO-studentene i 2. og 3. års interiørarkitektur- og møbeldesign fikk i oppgave å lage en utstilling til Nasjonalmuseet på sju dager.

I en workshop jobbet studentene fra interiørarkitektur- og møbeldesign i grupper for å lage spill. Prosjektet endte opp med utstilling og vernissasje under åpningen av høstens store designevent, Designers Saturday.

Spill og samarbeid

Hver gruppe med studenter fikk i oppgave å lage et spill. Spillet skulle ikke være en mot en eller lag mot lag, men et spill hvor mennesker er nødt til å samarbeide for å oppnå et felles mål.

Det å jobbe i grupper er essensielt for oss mennesker, men det er ikke noe vi gjør intuitivt. Det må læres. I oppgaven måtte studentene derfor arbeide i grupper slik at verdien av samarbeid gjennom design kunne formidles til publikum.

Gjenbruk av materialer

Da Nasjonalmuseet stod ferdig bygd, var det en god del originalt bygningsmateriale til overs. Studentprosjektet kom i kontakt med Resirqel som hadde veggpaneler. Materialbevisstheten for Nasjonalmuseet er meget høg og studentene syntes det var spennende å jobbe med de samme materialene som var brukt under byggingen av den nye museumsbygningen. Veggpanelene i utstillingsrommet er derfor av MDF med beiset og lakkert eikefiner.

Designers Saturday

Designers' Saturday er landets største mønstring av designnyheter innen møbler, tekstiler, belysning, gulv, interiør og innredningsprodukter og foregår annethvert år med forskjellige utstillingsrom over hele hovedstaden. Fredag er fagdag med utdeling priser, lørdag er bransjedag og søndag er den store publikumsdagen. KHiO er en av initiativtakerne bak Designers Saturday og også representert i styret for foreningen.

I 2021gikk arrangementet av stabelen 10.-12. september med Nasjonalmuseets nye bygg som hovedarena for de viktigste arrangementene.

Designers Saturday er en fest hvor branse og publikum sammen skal ha det hyggelig, skape minner og bli kjent med hverandre. Gjennom de fire spillene ga studentene på KHIO publikum sin opplevelse.

Undervisningen og prosjektet ble ledet av Patrik Grung, høgskolelektor i møbeldesign ved avdeling design på KHiO.

Les også: Designstudenter vant på Designers Saturday