Forestilling

Tale Næss: SWEATSHOP ALEPPO

Stipendiat i scenetekst ved avdeling Teaterhøgskolen Tale Næss, presenterer SWEATSHOP ALEPPO iscenesatt av Vega Scene.

Fra Vega scenes hjemmesider:

En redningsvest består av til sammen 48 deler. De setter sammen stoffstykker, glidelås og snorer. De fyller dem med skumgummi. Skumgummi flyter ikke. I går satte de sammen 492 deler – det er 12 vester, det.
I SWEATSHOP ALEPPO møter vi tre frivillige hjelpearbeidere som leter etter båtflyktninger et sted langs Middelhavet. Mens de venter gjenopplever de historiene til to unge jenter som syr redningsvester på en tekstilfabrikk i Tyrkia, og en sanndrømt gutt som er innesperret av krigen i Syria. Ungdommene drømmer alle om frihet til å være sammen og bevege seg fritt. Om å kunne gjøre helt vanlige ting som å møte den man er forelsket i, eller få vite hvor familien befinner seg.

I SWEATSHOP ALEPPO smelter radioteater, drømmer og musikk sammen til en intim teaterkonsert. Publikum plasseres midt i historieuniverset og sitter sammen med skuespillerne på scenen.

Forestillingen spilles av Espen Løvås, Line Heie Hallem og Hege Aga Edelsteen. Scenografisk konsept er utviklet i samarbeid med Ingvild Rømo Grande, musikken er ved Jo David Lysne, lysdesign ved Stian Linquist og regi ved Katinka Rydin Berge. SWEATSHOP ALEPPO er skrevet av Tale Næss med støtte fra Norsk Kulturråd, og utviklet i samarbeid med KHIO. Forestillingen er en co-produksjon med NOOR Produksjoner. Andre støttespillere har vært Dramatikkens Hus og Ferske Scener.

Billetter:

Kjøp billetter på Vega Scene