Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 94, Firefox (Android) 92, QQ browser 10.4, UC browser 12.12, Android WebView 94, Baidu 7.12, Chrome 94, Chrome 93, Chrome 92, Chrome 91, Edge 94, Edge 93, Edge 92, Firefox 93, Firefox 92, Firefox 91, Firefox 78, Internet Explorer 11, Safari/Chrome (iOS) 15, Safari/Chrome (iOS) 14.5-14.8, Safari/Chrome (iOS) 14.0-14.4, Safari/Chrome (iOS) 12.2-12.5, KaiOS 2.5, Opera Mini, Opera Mobile 64, Opera 80, Opera 79, Opera 78, Safari (MacOS) 15, Safari (MacOS) 14.1, Safari (MacOS) 13.1, Samsung 15.0, Samsung 14.0

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

Utstilling

Avgang 2016: master design

Avgang 2016: master design

Avgangsstudentene ved masterstudiet i design – med fordypning i grafisk design og illustrasjon, interiørarkitektur og møbeldesign og kles- og kostymedesign - viser sine avgangsarbeider på Kunsthøgskolen i Oslo.

Lagarbeid og unike signaturer

Design er samfunnsengasjement, lagarbeid og forslag til svar på behovene til mennesker og samfunn. Design er material- og produksjonskunnskap. Design er den unike signaturen. Masterstudiet i design er eksperimenterende og forskingsorientert. Målet med utdanningen er å utdanne selvstendige, skapende og reflekterte utøvere. Studiet er forankret i en kunstfaglig, humanistisk tradisjon.

Avgangsutstillingen for masterstudentene i design er en unik mulighet til innsikt i designfagene på Kunsthøgskolen i Oslo. Den viser studenter som eksperimenterer i spennet mellom de store samfunnsutfordringene og de personlige historiene.

Avgangsstudentene representerer fagfelt og profesjoner med solide røtter i norsk designhistorie. Det er snart 200 år siden våre utdanninger ble etablert, i 1818, bare fire år etter at Norge fikk egen grunnlov. Studentene og prosjektene vi møter ved avgang 2016, er blant samtidens viktigste designhistoriefortolkere. Studentene utfordrer, spekulerer og leker med vedtatte sannheter – og viser vei for fagene i framtiden.

I år har Kunsthøgskolen i Oslo en felles avgangsutstilling for masterstudenter i visuell kunst og design. Det viser vår felles tro på våre fags avgjørende betydning for mennesker og samfunn. Det er en stor glede å koble studenter, øvrig fagmiljø, bransje og publikum ved en begivenhet som avgangsutstilling. Samme dag som utstillingsåpning er det også en visning av arbeidene til masterstudenter og bachelorstudenter i klesdesign og kostymedesign.

Velkommen til designavgang 2016!

- Karianne Bjellås Gilje, dekan

Årets avgangsstudenter er: