Forestilling

Foto: Anders Lindén
Foto: Anders Lindén

Rosalind Goldberg: RUT

Stipendiat på Avdeling dans, Rosalind Goldberg: En soloforestilling i tidsloop om hvordan omgivelsene, vaner og handlinger kan ha en fysisk innvirkning på kroppen vår.

Fra Dansens Hus hjemmesider:

Selv ting som på utsiden virker helt vanlige og selvfølgelige kan ha en ganske sterk effekt på innsiden. Et ord, for eksempel, som i den sosiale sammenhengen bare passerer og blir borte, kan bli værende på innsiden og vokse i årevis. Alle slags handlinger kan ha den effekten. De kan ta plass og form og vokse seg større og sterkere inn i det komplekse nettverket som utgjør akkurat din kropp.

Rut er en soloforestilling som visualiserer den effekten ytre handlinger kan ha på kroppen. Ruts kropp vokser, den forstørrer følelser og omdannes til formasjoner som handler på forskjellige måter. Den tydelig omskiftelige kroppen avdekker noe som foregår konstant, men vanligvis er vanskelig for øyet å se: Den evigvarende forandringsprosessen i kroppen, som påvirkes av langt mer enn bare biologi. Der også språk, normer og lover kan manifestere seg som vaner og handlingsmønstre med direkte fysisk innvirkning på kroppen vår. Rut både danser, forstørrer og viser fram denne forvandlingen bit for bit.

Medvirkende

Konsept og koreografi: Rosalind Goldberg
Utviklet og utøvd av:Marianne Kjærsund
Musikk: Camilla Barratt-Due
Scenografi og kostyme:Alexander Krantz
Lysdesign:Anton Andersson

Støttet av: The Swedish Arts Grants Committee og Det Norske Komponistfond
Co-produsert av: Weld i Stockholm, Skogen i Gothenburg and Avant Garden i Trondheim.
Støtte til residens: c.off

Forestillingen er en del av Praxisfestivalen.

Billetter

Mer informasjon og billetter på www.dansenshus.com