Utstilling

Avgang 2016: master billedkunst

Avgangsstudentene ved masterstudiet i billedkunst ved avdeling Kunstakademiet viser sine avgangsarbeider på Kunstnernes Hus.

Åpning fredag 27. mai kl 19.00 på Kunstnernes hus

27. mai – 12. juni 2016 (åpningstider kommer)

Koordinator for utstillingen er Elise Storsveen.

Masterstudentene avslutter med denne utstillingen to års studier i billedkunst ved Kunstakademiet. 18 studenter åpner dermed ikke bare dørene til Kunstnernes Hus og avgangsutstilling, men også til resten av sin karriere som kunstnere.
–Vi ser at studentene gjør en lang reise på to år og vet at det betyr at de har våget seg ut på dypt vann og stilt vanskelige spørsmål til seg selv, noe som krever mot, vilje og tillit til det de jobber med, sier Saskia Holmkvist, fungerende dekan for Kunstakademiet ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Studentene kommer fra Polen, Bangladesh, Palestina, Sverige, Finland, USA, Cuba, Danmark, Sveits, Russland og Norge, og inviterer til en utstilling med både skulptur og maleri, video og performance, alt sammen nye arbeider. Felles for alle årets masterstudenter er at de har en internasjonal orientering, og at de reiser mye.
– Dette markerer en slags slutt, men også hvor langt studentene har kommet. Det er et stort ansvar og utfordring å nå overlate arbeidene til publikum, sier Saskia Holmkvist.
Det er fjerde året avgangsutstillingen vises på Kunstnernes Hus. Årets utstilling fyller overlyssalene i andre etasje.

Medvirkende kunstnere



Her kan du lese Masterstudentenes avgangsessay.

Les også: Kunstkritikk (07.06.16): Så mye sensualitet

Bilder fra montering (hold musepeker over bildene for å se navn på kunstnerne)