Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 117, Firefox (Android) 118, Android WebView 117, Chrome 117, Chrome 116, Chrome 115, Chrome 114, Chrome 109, Edge 117, Edge 116, Firefox 118, Firefox 117, Firefox 91, Firefox 78, Safari/Chrome (iOS) 17.0, Safari/Chrome (iOS) 16.6, Safari/Chrome (iOS) 16.3, Safari/Chrome (iOS) 16.1, Safari/Chrome (iOS) 15.6-15.7, Opera Mobile 73, Opera 103, Opera 102, Opera 101, Safari (MacOS) 17.0, Safari (MacOS) 16.6, Safari (MacOS) 15.6, Samsung 22, Samsung 21

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

Boklansering

Eva-Cecilie Richardsen: Choreopoetic

Eva-Cecilie Richardsen: Choreopoetic

Velkommen til lansering av publikasjonen Choreopoetic – en antologi om skriving som en koreografisk utøvelse. Redigert av Eva-Cecilie Richardsen, stipendiat ved Kunsthøgskolen i Oslo, avdeling Balletthøgskolen.

Program

Opplesninger og forfriskninger fra kl 19.00

Sted: Cappelens Forslag, Bernt Ankersgt. 4, 0183 Oslo

Publikasjonen er til salgs for kr 200,- (kontant)

Om prosjektet

Choreopoetic kan ses både som en plattform for utveksling og en kuratert kontekst for koreografi. De 14 bidragsyterne er kunstnere, både veletablerte og yngre, som har koreografi som sitt hovedverktøy, men som bruker skriving og tekst som en integrert del av sin koreografiske praksis. Disse kunstnerne undersøker og utvider nedslagsfeltet for koreografisk tenkning gjennom både tekst og arbeid i andre medier og institusjoner som for eksempel teateret, galleriet og museet.

Motivet med antologien er å samle noen markante stemmer i denne pågående utvidelsen av feltet og å bidra til utviklingen av et poetisk og diskursivt rom med muligheter til å eksperimentere med koreografisk form og formidling. I Choreopoetic vektlegges skrivearbeidet som en kunstnerisk handling og en utvidelse av det koreografiske gjennom en rekke ulike uttrykk: dikt, kortprosa, manifest, essay, manus og dokumentasjon. Publikasjonen gir mulighet til å reflektere over hvordan det koreografiske overskrider det tidsbundne momentet i den umiddelbare hendelsen og beveger seg på tvers av diskurser, kropper, tid og rom.

Bidragsytere

Alexandra Pirici, Mette Edvardsen, Marie Fahlin, Pedro Gómez-Egaña, Marie Bergby Handeland, Brynjar Bandlien, Janne-Camilla Lyster, Venke Marie Sortland, Adam Linder, Moa Franzén, Solveig Styve Holte, Tove Salmgren, Sarah Vanhee, Ann-Christin Berg-Kongsness og Melanie Fieldseth.

Publikasjonen avrunder siste del av koreograf Eva-Cecilie Richardsens arbeid som stipendiat ved Kunsthøgskolen i Oslo og Program for kunstnerisk utviklingsarbeid, påbegynt oktober 2011.