Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 117, Firefox (Android) 118, Android WebView 117, Chrome 117, Chrome 116, Chrome 115, Chrome 114, Chrome 109, Edge 117, Edge 116, Firefox 118, Firefox 117, Firefox 91, Firefox 78, Safari/Chrome (iOS) 17.0, Safari/Chrome (iOS) 16.6, Safari/Chrome (iOS) 16.3, Safari/Chrome (iOS) 16.1, Safari/Chrome (iOS) 15.6-15.7, Opera Mobile 73, Opera 103, Opera 102, Opera 101, Safari (MacOS) 17.0, Safari (MacOS) 16.6, Safari (MacOS) 15.6, Samsung 22, Samsung 21

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

Forestilling

EU Collective Plays!: Øya

EU Collective Plays!: Øya

Mørket – fienden i oss har fått ny tittel: Øya.  Ekstraforestilling torsdag 15.november kl.18.00

Øya er del av et samarbeid mellom avdeling Teaterhøgskolen og prosjektet EU Collective Plays!

Stykket er utviklet i The Nordic Group, skrevet av Kristin Eìriksdottìr, Gianluca Iumiento, Tale Næss, Sigbjørn Skåden og Albert Ostermaier, og oversatt til norsk av stipendiat Tale Næss, som også er dramaturg/headwriter.

Den hollandske regissøren og kunstneren Jacob Schokking er invitert til å sette opp stykket her ved KHiO.  Han uttaler: "Øya er en god tekst til et både differentieret og godt sammentømret ensemble, som det dygtige tredje års skuespillerhold, tilsat en erfaren master studerende, udgør. Her er rige muligheder for en dynamisk og varieret tilgang, med inddragelse af musik, visuelle virkemidler, fysiske udskejelser, ad hoc dukkeføring og skuespil.  Tekstens beskaffenhed har givet anledning til at give slip på en fast rollefordeling, og i stedet for at lade hele ensemblet flette det væv af fortællespor i skiftende rollekonstellationer." 

Billettbestilling

Øya

Regi: Jacob Schokking
Koreograf: Sylvi Fredriksen
Musikalsk ansvarlig og komponist: Jan Tariq Rui-Rahman
Lysdesign og videodesign: Oscar Udbye
Kostymedesigner: Signe Vasshus 
Dukker: Pernille Trøbråten og Signe Vasshus
Lyddesigner: Adrian Nordeng
Scenografisk ide: Jacob Schokking
Foto: Stephen Hutton

Medvirkende fra 3. år bachelor skuespillerfag: Helene Naustdal Bergsholm, Gina Hermine Bernhoft Gørvell, Victoria Ose, Thea Lambrechts Vaulen, Manish Sharma, Ina Svenningdal 

Fra 2. år master teater: Fredrik Høstaker

Målsettinger med prosjektet THE COLLECTIVE PLAYS ! er å  fremme utviklingen av dramatikk som er et resultat av samarbeid mellom dramatikere med forskjellig nasjonalitet. Dramatikerne møtes og samarbeider om å skape narrative strukturer som er organiske, men samtidig har forskjellige perspektiver, stiler, språk og idiomer. Med dette som bakgrunn gis stykket til en dramatiker som ikke vil prøve å samordne de forskjellige stilene, men tvert imot prøver å fremheve kontrastene ved å skape en kollektiv narrativ struktur som minner om et kubistisk maleri.

The Nordic Group, som er del av EU Collective Plays!, er initiert og kuratert av Gianluca Iumiento. Fem dramatikere fra ulike deler av Nord Europa har skrevet et skuespill inspirert av de psykologiske sidene ved å bo i den mørkeste delen av kloden vår.

Stykket vil i november 2019 bli spilt av studenter ved North Carolina University i Wilminton, USA. Paul C. Castagno vil ha regi på den amerikanske versjonen: Darkness - the Enemy Inside.

Les mer her