Utstilling

Tolv tolkninger, tolv toiler

I forbindelse med Tegneskolens 200-årsjubileum, presenterer 1. år bachelor klær og Kostymedesign en oppgave de har arbeidet med i 1. semester. Oppgaven er en del av emnet «Fagverktøy», et emne hvor studentene bygger opp kunnskap og ferdigheter nødvendige for å utøve sitt fag.

12 studenter har tolket det samme fotografiet av den kjente amerikanske motedesigneren Claire McCardell sitt antrekk fra sent 1940- tallet. Denne amerikanske motedesigneren var opptatt av å skape komfortable og funksjonelle klær for kvinner.

Studentene har stått fritt i sine tolkninger av plaggets form og søm, såvel som materialer og har gjenskapt plaggene i bildet i hvert sitt unike materiale: alt fra transparente lette stoffer, som bløt fløyel, til kraftige, tykke stoffer. Gjennom disse 12 ulike tilnærmingene blir møtet mellom materialet og kroppen utforsket.

Studentene har utviklet hver sin unike versjon av antrekket på bildet og resultatet vises filmet på kropp i bevegelse i tillegg til at plaggene er stilt ut på byster.

Denne presentasjonen vises i resepsjonsområdet på Kunsthøgskolen.


*En 'toile' er en utprøving av en modell for å teste volum, snitt og detaljer.