Forestilling

Arbeidsdemonstrasjon: utdrag fra Hedda Gabler

For skuespillerstudentene i 1.klasse er arbeidet med Hedda Gabler deres første møte med dramatisk tekst. 

Hedda Gabler har giftet seg med Jørgen Tesman – en mann hun ikke elsker. De kommer hjem fra en seks måneders lang bryllupsreise, hvor hun har oppdaget og erfart at de er på to forskjellige planeter.  De har ingenting å snakke om av betydning.
Hun er trygghetssøkende, og har valgt det komfortable borgerlige livet. Men hun oppdager at det for henne er et tomt skall, at hun befinner seg i et kjærlighetsløst tomrom. Hedda er bærer av et enormt svik mot seg selv. Hun elsker en annen.

Ibsen tematiserer i «Hedda Gabler» begrepene gjenreisning, å gjenreise seg, å gjenfødes. Alle mennesker begår feilgrep eller svikter seg selv i løpet av livet og må «gjenreise seg». Nettopp derfor er «Hedda Gabler» et eksistensielt stykke drama omkring livsvalg, med et iboende og utfordrende spørsmål til oss alle: Hva vil det si å ta hundre prosent ansvar for eget liv?

Vi har arbeidet med analyse av teksten, med karakter- og dialogarbeid, undersøkt hva det vil si å ville noe med noen – og mye annet.

Velkommen til arbeidsvisning av hva vi så lang har funnet!

I rollene:
Emma Caroline Deichmann, Carina Furseth, Maria Kristine Hildonen, Jacob Jensen, Maria Ellen Elisabeth Lingfors, Khalid Mahamoud, Emil Olafsson, Jo Saberniak, Gina Lindås Theodorsen, Sebastian Warholm

Rollepedagog: Ingrid Forthun

Gratis adgang. Billettbestilling her.

Foto: Mira Wickman