Workshop, Seminar/konferanse

Oslo International Acting Festival 2018

Årets festival finner sted fra mandag 4. til søndag 10. juni, og arrangeres i et samarbeid mellom Teaterhøgskolen, Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens hus og EU Collective Plays.

Temaet for festivalen er Den polyvokale skuespilleren

Vi omgir oss med tallrike fortellinger som kjemper om makt, vi innehar roller som ikke henger sammen, vi kan ikke like lett snakke om at menneske har en ”kjerne” lenger. Filmen og teateret speiler i stadig større grad en verden som erfares kompleks og paradoksal. Hvordan skal skuespilleren fremstille mennesker i en slik verden?

Oslo International Acting Festival (OIAF) 2018 ser på hva som skjer når scenetekst og TV-dramatikk eksperimenterer med form, kontinuitet og karakter. Et menneske, som en fiksjonsfigur, kan forstås som polyvokal – vi snakker med forskjellige stemmer, vi har ulike mål, vi består av forskjellige lag.

Festivalen skal undersøke hvordan klassisk tekstarbeid kan brukes i møte med ny dramatikk, hvordan vi finner nye strategier når lesningen ikke lenger fungerer, hvordan skuespilleren kan virke som dramaturg på scenen, hva slags verktøy sceneutøveren har for selv å utvikle dramatikk og hvordan vi kommuniserer med ny teknologi. Med oss har vi noen av de fremste pedagoger innenfor feltet.

Alle former for scene- og filmkunstnere er velkomne, og deltakere kan være både studenter og profesjonelle.
Workshopene holdes ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Dagsplan:
10.00-11.00 Intervju med en av gjestene ved Øystein Stene
11.00-12.00 Samtale og diskusjon ledet av Gianluca Iumiento
13.00-17.00 Workshops og prøver
19.00-23.00 Diverse arrangementer

Søknadsfrist 15. mai. Søknad og mer informasjon hos Norsk skuespillersenter

Informasjon om de forskjellige workshopene:

Kollektiv tekstutvikling med Tale Næss
Nye skrivestrategier for dramatikk med Paul Castagno (US)
Skuespillerens arbeid med tekst med Lars Erik Holter
Tekst, stemme og rytme med Fredrik Høyer
Vlogging og nettkommunikasjon med Mi Elfverson (SE)
Skuespilleren som filmskaper med Mariken Halle
Karakter i samtidsdramatikk med Tomi Janezic (SI)

CON_TESTO 2018 (FAKTA_FAEN 2018) I et samarbeid med Dramatikkens hus vil en norsk versjon av CON_TESTO bli arrangert og vist som del av avslutningsarrangmentet søndag 10.juni.

Mer informasjon på festivalens hjemmeside

Oslo International Acting Festival er et samarbeid mellom Teaterhøgskolen, Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens hus og EU Collective Plays.