Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 111, Firefox (Android) 110, Android WebView 111, Chrome 112, Chrome 111, Chrome 110, Chrome 109, Edge 111, Edge 110, Firefox 111, Firefox 110, Firefox 91, Firefox 78, Safari/Chrome (iOS) 16.4, Safari/Chrome (iOS) 16.3, Safari/Chrome (iOS) 16.2, Safari/Chrome (iOS) 16.1, Safari/Chrome (iOS) 16.0, Safari/Chrome (iOS) 15.6, Opera Mobile 73, Opera 95, Opera 94, Safari (MacOS) 16.4, Safari (MacOS) 16.3, Safari (MacOS) 15.6, Samsung 20, Samsung 19.0

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

Forestilling

Foto: Teater Ibsen/Dag Jenssen
Foto: Teater Ibsen/Dag Jenssen

Avgang 2017: Dødsdansen

Dette gjestespillet fra Teater Ibsen er regissør Martin Lotheringtons avgangsarbeid i master teater regi 2017 ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Fra Teater Ibsens hjemmeside: 

Dødsdansen er et intenst trekantdrama, skrevet at den svenske dramatikeren August Strindberg i år 1900. Han omtaler selv stykket som "mitt sterkeste (og enkleste!) stykke", men selv den dag i dag er stykket gjenstand for diskusjon og tolkning.

Vi møter ekteparet Edgar og Alice, som lever sitt forkvaklede samliv på en øy i skjærgården. I 25 år har de plaget hverandre, som en del av den daglige rutinen. Når Kurt, en slektning fra Amerika, plutselig en dag dukker opp vekkes ekteparet til liv - og dødsdansen er i gang. Det drikkes vin og det spilles kort, det krangles og slåss. Bare den sterkeste vil overleve.

"Forferdelig", "forskrekkelig", "skakende", "patologisk" var noen av vurderingene da stykket kom ut. Så omstridt var det at det tok hele fire år før noe teater våget å sette det opp. Siden har det gått sin seiersgang på teaterscener over hele verden. 

Dødsdansen ble skrevet i en uvanlig sterk inspirasjonsrus, på bare én uke i slutten av oktober 1900. Denne inspirasjonen kommer tydelig til uttrykk i stykkets eksplosive kraft. Karakterene i Dødsdansen snakker til hverandre på en så destruktiv og ødeleggende måte at man ikke vet om man skal le eller gråte. Mye tyder på at Strindberg har benyttet seg av historier fra egne havarerte ekteskap...

Medvirkende:

Alice: Veslemøy Mørkrid
Kurt: Jo Adrian Haavind
Edgar: Frank Ole Sætrang

Oversetter: Ragnar Olsen
Instruktør: Martin Lotherington (master regi, avgang høst 2017)
Scenograf: Signe Gerda Landfald (master scenografi, avgang vår 2017)
Kostyme: Unni Bang Andersen
Komponist/lyddeisgn: Lasse Passage
Videodesign/fotograf: Jon Marius Nilsson
Lysdesign: Erik Spets Sandvik

Billetter

Les mer og se flere forestillingsbilder. Fotograf: Dag Jenssen: Dødsdansen på Teater Ibsen