Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 94, Firefox (Android) 92, QQ browser 10.4, UC browser 12.12, Android WebView 94, Baidu 7.12, Chrome 94, Chrome 93, Chrome 92, Chrome 91, Edge 94, Edge 93, Edge 92, Firefox 93, Firefox 92, Firefox 91, Firefox 78, Internet Explorer 11, Safari/Chrome (iOS) 15, Safari/Chrome (iOS) 14.5-14.8, Safari/Chrome (iOS) 14.0-14.4, Safari/Chrome (iOS) 12.2-12.5, KaiOS 2.5, Opera Mini, Opera Mobile 64, Opera 80, Opera 79, Opera 78, Safari (MacOS) 15, Safari (MacOS) 14.1, Safari (MacOS) 13.1, Samsung 15.0, Samsung 14.0

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

Forelesning

Og nå: Det umuliges kunst!

Og nå: Det umuliges kunst!

Det umuliges kunst – en film om Eugenio Barba og Odin Teatrets lange reise.

«Og nå: ...» er et fast forum ved Teaterhøgskolen, en seminarrekke som vil inneholde foredrag og samtaler rundt en bestemt tematikk. Forumet skal fungere som et faglig møtepunkt mellom ansatte, studenter og andre interesserte. 

Første arrangement ut blir «Og nå: Det umuliges kunst!» Elsa Kvamme, norsk skuespiller, instruktør og regissør vil vise dokumentaren «Det umuliges kunst», en film om Eugenio Barba og Odin Teatrets lange reise. Dokumentaren ble vist for første gang på Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival i juni. Regissør Kvamme vil introdusere filmen og det blir tid for spørsmål og diskusjon i etterkant. Filmen varer i 66 minutter.

Om Eugenio Barba og Odin Teatret

I 1964 startet den italienske invandreren Eugenio Barba Odin Teatret i et bomberom i Oslo. Siden fikk de invitasjon til å slå seg ned i Holstebro, som var kjent for å være Danmarks kjedeligste by. Idag er Holstebro synonymt med “kulturbyen”. Odin Teatret er verdens eldste og mest berømte gruppeteater, og har vært med på å flytte grenser for hvor og hvordan teater kan spilles og ikke minst: Hvordan forestillinger kan bli til gjennom skuespillernes arbeide og skaperkraft.

Elsa Kvammes dokumentar tar for seg Eugenio Barbas spesielle historie, fra å komme som en fremmed til Skandinavia for å lære et håndverk, til å bli en regissør som har skapt begreper som "byttehandel" og "det tredje teater". Nå, 80 år gammel, er han fremdeles like vital og han har utviklet en egen praksis for å få teatergruppen til å fornye seg: Men jevne mellomrom lage "et jordskjelv" som endrer spillereglene i gruppen og gir medarbeiderne helt nye utfordringer. Som det året han holdt seg borte fra teatret for å leve på 1 dollar dagen.

«Og nå: ...» 

Les mer om forumet på khio.no